Managed hosting door True

Beluzzo wordt nieuwe baas van Quantum

 

Richard Beluzzo, die in april ontslag nam als president en chief operating officer van Microsoft, is benoemd tot nieuwe ceo van data-opslagbedrijf Quantum Corp.

Beluzzo is de opvolger van Michael Brown, die de functie van ceo zeven jaar bekleedde. Voor het terugtreden van Brown wordt geen reden gegeven. Hij blijft wel aan als voorzitter van de raad van bestuur.   Gezien de loopbaan van Beluzzo, mag de overgang naar Quantum op z’n minst een opmerkelijke stap worden genoemd. De eerste 23 jaar van zijn carrière bracht de nu 48-jarige Beluzzo door bij Hewlett-Packard, waar hij onder meer leiding gaf aan de immense printerdivisie. Vervolgens werd hij de grote baas van Silicon Graphics en ruim anderhalf jaar geleden werd hij president en coo bij Microsoft. Daar lag hij echter regelmatig in de clinch met ceo Steve Ballmer, vooral over de manier van leiding geven. In april hield Beluzzo de eer aan zichzelf, maar kennelijk is hij nog niet uitgeblust.   Quantum is vooral bekend geworden door zijn computer harddisks, maar dat bedrijfsonderdeel is vorig jaar verkocht. De onderneming richt zich nu op tapedrives, opslagservers en databeveiliging.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8130). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.