Managed hosting door True

Erik Fledderus lector Digital Business aan Windesheim

 

Erik Fledderus

Erik Fledderus wordt op 8 november geïnstalleerd als lector Digital Business & Society aan hogeschool Windesheim. Hij houdt op die dag zijn lectorale rede over hoe de mens grip kan houden op nieuwe technieken en is vanaf dan hoofd van de onderzoeksgroep die zich met dit onderzoek bezighoudt. Fledderus was voorheen managing director bij SURF, managing director bij TNO en hoogleraar Wireless Communication aan TU Eindhoven.

Vanaf 2021 was Fledderus actief als kwartiermakend lector, met als doel het toenmalige lectoraat Industriële Automatisering & Robotica uit te breiden tot een bredere onderzoeksgroep. Dit bredere lectoraat, genaamd Digital Business & Society, richt zich op diverse vraagstukken met betrekking tot digitalisering en fungeert als onderzoeks- en gesprekspartner voor de buitenwereld en de praktijk.

In zijn rede gaat de kersverse lector in op het onderzoek van zijn team, dat de impact van digitale technologie op organisaties en de maatschappij onderzoekt. Het lectoraat stelt de vraag hoe we als samenleving grip kunnen houden op nieuwe technologieën en onze waarden, zoals privacy en menselijke waardigheid, kunnen integreren in technologische ontwikkelingen. Het onderzoek richt zich op het creëren van 'Value Enhancing Technologies' en het waarborgen van de menselijke maat in technologische ontwikkeling en gebruik.

Het lectoraat Digital Business & Society doet praktijkgericht onderzoek op de thema's Industriële automatisering & robotica, Digitalisering in het mkb, en de Digitale maatschappij. Voor dit onderzoek leunt de organisatie op lectoren, promovendi, docenten en studenten en wordt gezocht naar samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7570554). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.