Managed hosting door True

Atos kaapt topman Accenture Europa weg

 

Yves Bernaert

It-dienstverlener Atos heeft bij Accenture Europa topman Yves Bernaert weggekocht om het herstel te versnellen van het inmiddels gehalveerde bedrijf dat binnenkort verder gaat onder de naam Eviden. De benoeming van Bernaert, die negen jaar lang de Europese organisatie van Accenture (125.000 medewerkers) leidde, gaat vandaag in.

Bernaert volgt Nourdine Bihmane op, die in juli 2022 de hoogste leiding kreeg nadat zijn voorganger Rodolphe Belmer al na een half jaar aan de kant werd gezet. Bihmane wordt deputy ceo en blijft aan de stuurknuppel van Tech Foundations, de outsourcing-activiteiten die voor 2 miljard euro aan de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky worden verkocht. Philippe Oliva die in juni 2022 de leiding kreeg over wat straks Eviden gaat heten, verlaat het bedrijf alweer na een korte overgangsperiode. Daarmee is het topmanagement van Atos/Eviden flink opgeschud.

Yves Bernaert (55) begon zijn carrière als auditor bij PWC voordat hij in 1992 bij Accenture kwam. In een persbericht stelt Atos dat de Raad van Bestuur heeft gekozen voor een manager met erkende vaardigheden in de technologie- en digitale transformatie-industrie. Als de splitsing van Atos definitief wordt, krijgt hij de taak om van het overgebleven Evidian een bloeiend bedrijf te maken dat zich richt op digitale transformatie, big data, cloud en beveiliging. Zijn taak is de groei te versnellen tot 7 procent per jaar tot 2026, met een operationele marge van 12 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7562345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.