Managed hosting door True

Extra geld voor leren en ontwikkelen in mkb

Prinsjesdag 2023

 

Subsidie

Het demissionaire kabinet steekt bijna 74 miljoen euro extra in de Slim-regeling, een subsidie die ten doel heeft het leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren. Deze middelen komen uit de pot voor de Stap-subsidies waarmee burgers studies kunnen volgen die hun arbeidsmarktpositie verbetert. De verhoging die in 2024 ingaat, geldt tot en met 2027.

Mede door de grote fraudegevoeligheid was al eerder besloten de Stap-regeling op te heffen. Door afschaffing komt volgend jaar 147 miljoen euro vrij.

Slim staat voor ‘Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’ en loopt via het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Betrokken bedrijven kunnen daarmee voor medewerkers bijvoorbeeld een loopbaan- of ontwikkeladvies regelen. Ook is subsidie mogelijk om een externe adviseur in te schakelen voor het doorlichten van een bedrijf of het maken van een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan.

De huidige regeling stimuleert ook het oprichten van een bedrijfsschool. Verder kan een mkb-werkgever een praktijkleerplaats aanbieden voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Het kabinet kreeg de afgelopen tijd veel kritiek op het stopzetten van de Stap-subsidie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7557404). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.