Managed hosting door True

Fox-IT-eigenaar NCC kondigt opnieuw ontslagen aan

 

Ontslagen

NCC Group, de Britse eigenaar achter onder meer het Nederlandse ict-securitybedrijf Fox-IT, kondigt voor de tweede keer in zes maanden ontslagen aan. In februari van dit jaar moest 7 procent van het personeel opstappen. Het is onduidelijk om hoeveel ontslagen het nu gaat. Fox-IT en haar medewerkers blijven buiten schot.

Een woordvoeder van NCC Group bevestigt aan ict-site Techcrunch dat het om een ‘klein aantal’ ontslagen binnen de Britse en Amerikaanse tak van NCC gaat, maar deelt het exacte aantal niet. Hij stelt dat de bezuinigingen aansluiten bij de veranderende eisen van klanten van het bedrijf en een ‘veranderende marktdynamiek’.

De ontslagen komen nadat NCC in februari 2023 plannen aankondigde om 125 arbeidsplaatsen in het Verenigd Koninkrijk en in Noord-Amerika te schrappen.

Fox-IT

Computable heeft bij Fox-IT de vraag gesteld of daar banen verdwijnen nu NCC opnieuw arbeidsplaatsen schrapt. Inmiddels hebben NCC en Fox-IT in een officiële reactie bevestigd dat er geen banen verdwijnen bij Fox-IT. 

Fox-IT is in 2015 overgenomen door NCC Group. Recent kondigde de directeur van Fox-IT, Inge Bryan haar vertrek aan, nadat het moederbedrijf in plaats van een Europese een wereldwijde koers ging varen. In 2020 ontstond tumult toen drie directieleden Fox-IT probeerden af te splitsen van het moederbedrijf om de eigen identiteit van het bedrijf te behouden.

Economische tegenwind

Overigens is NCC niet het enige securitybedrijf dat banen schrapt. Recent kondigde HackerOne een reorganisatie aan. Begin van dit jaar schrapte Sophos tien procent van de banen.

Ook andere grote techbedrijven hebben na vette coronajaren last van de economische tegenwind. Ook partijen als IBM, SAP, Google en Vodafone kondigden ontslagen aan. 

[UPDATE] Dit artikel is om 20.40 uur aangepast, eerder stond er dat NCC een officiële reactie voorbereidt en dat die zo snel mogelijk zal worden gedeeld. Inmiddels is die informatie bekend en toegevoegd aan het artikel. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7544462). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.