Managed hosting door True

HackerOne ontslaat 12 procent van het personeel

 

Ethisch hackersbedrijf HackerOne gaat reorganiseren. Ongeveer 12 procent van de medewerkers moet op zoek naar een nieuwe baan. De ontslagronde heeft gevolgen voor medewerkers in onder meer Nederland de VS en Canada.

Dat schrijft ceo Marten Mickos in een email aan zijn ‘Hackeronies’. Hij zegt dat het bedrijf last heeft van de economische tegenwind binnen de internationale economie. Zowel kleine als grote bedrijven wachten langer met het afnemen van nieuwe diensten, schrijft hij.

Ook investeerde het bedrijf de afgelopen jaren in zowel het aantrekken van nieuwe medewerkers als de ontwikkeling van nieuwe diensten. Dat bleek een stap te groot, toen de vraag naar die nieuwe diensten uitbleef. De ingreep komt neer op een ontslag van ongeveer vijftig mensen. Bij het bedrijf werkt op dit moment namelijk zo’n 450 man.

Mickos belooft de ontslagen medewerkers financieel te compenseren en ook regelingen te treffen voor het vinden van een nieuwe baan. Hij zegt nog enige tijd nodig te hebben om duidelijk te krijgen hoe de ontslagronde er in de verschillende landen waar het bedrijf medewerkers heeft, uit ziet.

160 miljoen dollar

HackerOne is een door twee Nederlandse ethische hackers opgericht bedrijf dat in Silicon Valley gevestigd is. Oprichters Jobert Abma en Michiel Prins zijn niet betrokken bij de dagelijkse leiding van het platform.

Het ethische-hackerscollectief bestaat uit een internationaal platform dat samen met teams bij klanten op zoek gaat naar kwetsbaatheden in de systemen van overheden en bedrijven. Dat was bij de oprichting (2012) een vernieuwende manier van werken binnen de securitysector en er werden destijds ook flinke bedragen binnengehaald met het vinden van kwetsbaarheden in systemen (bug bounties). Inmiddels zijn er meerdere partijen die op een vergelijkbare manier werken, zoals het van oorsprong Belgische Intigriti, waarmee HackerOne ook veel samenwerkte.  

HackerOne haalde sinds de oprichting in 2012 ruim160 miljoen dollar aan investeringen binnen, waaronder een investering van bijna vijftig miljoen in januari 2022. De startup heeft GP Bullhound, New Enterprise Associates, Valor Equity Partners, EQT Ventures en Dragoneer Investment Group achter zich als grootste investeerders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7541465). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.