Managed hosting door True

Inge Bryan vertrekt bij Fox-IT

 

Inge Bryan

Inge Bryan treedt terug als managing director van Fox-IT. In een bericht op LinkedIn meldt ze dat ze haar functie neerlegt nu NCC Group, de eigenaar van Fox-IT, een wereldwijde organisatie wordt.

Bryan blijft tot oktober actief om ‘een soepele overdracht te regelen’ voor haar opvolger, Harmen Dikkers, die aantreedt als interim managing director.

Het is niet bekend wat Bryans volgende stap wordt. Ze schrijft: ‘Ik dank mijn lieve collega's voor hun talent, humor en liefde en voor het feit dat ze hun prachtige zelf zijn, en ik dank mijn klanten voor het toevertrouwen van hun onzekerheden.’

Bryan startte op 1 januari 2021 als managing director van Fox-IT.  In die rol was ze verantwoordelijk voor alle activiteiten die de Britse NCC Group op het Europese vasteland ontplooit. Naast Fox-IT, dat in 2015 werd ingelijfd door NCC, was dat ook het Deense Fort Consult. Ze had ook een zetel in het uitvoerend comité van NCC Group.

Onrust

Bryan startte na een tumultueuze periode in de top van het Delftse securitybedrijf. In de zomer voor haar benoeming werden drie directieleden ontslagen na kritiek op het Britse moederbedrijf NCC Group. De directieleden probeerden Fox-It af te splitsen om de eigen identiteit te behouden na plannen voor een meer commerciële en Europese koers van het moederbedrijf. Over die onrust in het directieteam werden zelfs Kamervragen gesteld. Ze zei destijds met een schone lei te kunnen beginnen, omdat ze geen verleden had binnen het bedrijf.

In juli 2021 vierde Fox-IT onder haar leiding een belangrijke koerswijziging door. In die hoogtijdagen van ransomware-aanvallen centreerde het bedrijf al zijn diensten rondom incident response.

Bryan, die zich tussen de vaak jongere collega’s wel eens gekscherend ‘de mama’ van Fox-IT noemde, won in 2021 de Computable Award voor CxO van het Jaar. Ze kreeg die prijs onder meer voor haar staat van dienst in cybersecurity en haar gedrevenheid om vanuit verschillende rollen, namelijk zowel bij de veiligheidsdiensten, politie als security- en adviesbedrijven, cybercriminaliteit aan te pakken (zie kader).

Carrière Inge Bryan

  • Vanaf 2021: Managing director voor het Europese vasteland bij NCC Group, waaronder Fox-IT
  • 2016-2020: Directeur van de Cyber Risk Adviespraktijk bij Deloitte Nederland
  • 2012-2016: Plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche. Verantwoordelijk voor specialistische opsporing, waaronder high-tech crime en de invoering van CCIII (nieuwe wet computercriminaliteit).
  • 2011-2012: Programmaleider voor de vorming van de nationale politie (KLPD)
  • 2007-2010: Consul: Ambassaderaad Veiligheid en Justitie in Frankrijk (Parijs)
  • 1997-2011: AIVD

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7511795). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.