Managed hosting door True

SAP-portaal koppelt consultants aan partners

 

Werving recruiter recruiting

Erp-leverancier SAP heeft een online-talentenportaal gelanceerd dat pas gekwalificeerde consultants koppelt aan bedrijven in het SAP-partnerprogramma. De portaal, genaamd SAP Partner Talent Initiative Connect, moet organisaties helpen in de zoektocht naar schaars adviestalent.

Het online-portaal is beschikbaar in de EMEA-Noord-regio van SAP. Het SAP Partner Talent Initiative is in 2022 gestart en levert volgens SAP een ‘gestage stroom van getalenteerde adviseurs’ op. Het programma ontving zo’n drieduizend aanmeldingen en heeft tot nu toe ongeveer 150 gecertificeerde SAP-consultants opgeleverd. Nieuw is dat er nu een online-portal is waar SAP-partners op basis van hun hulpvraag de juiste consultants kunnen vinden.

Dat werkt als volgt. SAP trekt via online-campagnes en evenementen potentiële kandidaten aan. Die geïnteresseerden worden getest en gescreend. Geschikte kandidaten komen vervolgens op gesprek. Als ze het traject volgen, krijgen ze een volledige opleiding waarbij ze zowel worden opgeleid op het gebeid van technische en functionele vaardigheden als de meer zachtere kanten van het consultancy-vak (soft skills). Als ze volledig gecertificeerd zijn, worden de jonge consultants opgenomen in de talentportaal.

SAP deelt met aangesloten partnerbedrijven de profielen van kandidaten en helpt bij het vinden van de juiste persoon die de vragen vanuit SAP-partners kan beantwoorden. Alle formaliteiten rondom inhuur en eventuele indiensttreding moeten door de werkgever zelf geregeld worden. De kosten voor het inhuren van een consultant via het programma worden terugbetaald via marketingontwikkelings- en bedrijfsontwikkelingsfondsen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7511693). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.