Managed hosting door True

ING: tekort ict'ers opvangen met niet-technici

 

Zoek nieuwe vijvers om ict-arbeidskrachten te vinden. De ING Bank roept in zijn sector-update bedrijven die om ict-ers verlegen zitten, de wervingspool uit te breiden naar niet-technische werknemers.

Inmiddels zijn er al meerdere succesvolle initiatieven die laten zien dat het kan, aldus ING in haar laatste update voor de ict-sector. Het tekort aan it-personeel is structureel en niet cyclisch. Een uitmuntend personeelsbeleid is inmiddels een hygiëne-factor en weinig onderscheidend meer. Bedrijven moeten daarom opnieuw nadenken over hoe ze het invullen van vacatures aanpakken. Wegkapen bij de concurrent biedt geen soelaas, stelt de bank.

Ook de inflatie baart de bank zorgen. Bedrijven zien de bedrijfskosten stijgen. De aanhoudende zeer krappe ict-arbeidsmarkt, zet it-bedrijven onder druk om hun personeel volledig of grotendeels te compenseren voor het gestegen prijsniveau. Ook hogere energieprijzen en inkoopprijzen raken it-ondernemers. Ondernemers proberen deze kosten zoveel mogelijk door te berekenen. Dankzij de blijvende grote vraag naar ict lukt dit aardig. Veel afnemers zetten in op technologie en robotisering om de leveringsketen en beschikbare middelen beter te beheren. Daarnaast is het ook belangrijk om de productiviteit te verbeteren, efficiëntie-slagen te realiseren en medewerkers te ontlasten. 

Aan de andere kant optimaliseren bedrijven de investeringen die ze tijdens de pandemie deden. Zo kijken ze kritisch naar benodigde en afgenomen capaciteit of goedkopere alternatieven, zoals het terughalen uit de publieke cloud naar de private cloud en zelfs on-premises, aldus ING zijn Sector Update ICT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7508988). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.