Managed hosting door True

Netcompany haalt SVB-CIO Britt van den Berg binnen

 

Britt van den Berg.

Ict-dienstverlener voor de zorg, Netcompany, heeft Britt van den Berg aangetrokken als partner. Ze start op 15 mei en stapt over van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waar ze cio was. Van den Berg heeft ruime ervaring binnen managementposities in uitvoeringsorganisaties van de overheid en wil in haar nieuwe rol het gat tussen de overheid en het bedrijfsleven dichten. Het is nog niet bekend wie haar bij de SVB opvolgt. Die organisatie hoopt na de zomer een nieuwe cio te benoemen.

Britt van den Berg: ‘Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Netcompany heb gekozen. Allereerst denk ik dat onze samenleving kan profiteren van mensen die uitgebreide kennis hebben van hoe uitvoeringsorganisaties werken. Ik wil helpen om het huidige gat tussen de overheid en het bedrijfsleven te dichten.’ Ook schrijft ze dat ze als vroegere klant van Netcompany heeft gemerkt hoe dat bedrijf zich onderscheidt van andere bedrijven in de sector.

In de afgelopen 1,5 jaar werkte ze als cio voor de SVB. Daarvoor was Van den Berg actief voor CIBG, een onderdeel van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daar was  ze onder meer verantwoordelijk voor de ict-omgeving achter de registratie van zorgverleners (BIG-register) en de beveiligde data-uitwisseling (UZI-pas). Ze groeide er door van afdelingshoofd ict naar directeur informatiemanagement. Ook bekleedde ze senior managementfuncties bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (Ministerie IenW) en bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Ministerie BZK).

Van den Berg schrijft in het bericht over haar benoeming bij Netcompany niets over de redenen van vertrek bij SVB. Toen ze daar ruim anderhalf jaar geleden startte, meldde ze uit te kijken naar die grote stap om cio te worden bij die uitvoeringsorganisatie. Wel is bekend dat de SVB, dat uitkerings- en speciale zorgaanvragen beoordeelt, te maken heeft met een grote vertraging en budgetoverschrijding van een nieuw door VWS beheert systeem voor de administratie van persoonsgebonden budgetten (PGB Systeem 2.0).

Netcompany in Nederland

Perry van der Weyden, country managing partner van Netcompany, in Nederland is blij met het aantrekken van Van den Berg. Van der Weyden, die voordat hij bij  Netcompany startte voor uitvoeringsorganisatie Rijkswaterstaat werkte, is ervan overtuigd dat Van den Berg met haar kennis en ervaring de zorgautomatiseerder kan helpen om versneld te groeien en ambities waar te maken.

Het van oorsprong Deense Netcompany telt wereldwijd ruim 7.400 medewerkers, is actief in ruim tien landen en heeft kantoren in onder meer Kopenhagen en Delft. Het bedrijf levert een breed scala aan diensten rondom digitale transformatieprojecten in de publieke en private sector.

In Nederland richt Netcompany zich vooral op de zorgsector. Computable sprak vorige zomer met ceo André Rogaczewski. Hij verwacht dat door digitalisering op termijn een kwart van de huidige zorg die in ziekenhuizen plaatsvindt, dichter bij de patiënt zal worden uitgevoerd. Het gaat dan vooral om ict-oplossingen waarmee op afstand controles uitgevoerd worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7504432). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.