Managed hosting door True

RightBrains start zoektocht naar diversiteitsleider

Digital Leadership & Diversity Award 2023

 

Tamara Oosterman KPN

Tamara Oosterman van KPN won vorig jaar de Digital Leadership & Diversity Award.

Ook in 2023 gaat RightBrains weer op zoek naar leiders in het digitale werkveld die actief zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren. Zij maken kans op de Digital Leadership & Diversity Award 2023. Computable ondersteunt deze zoektocht. Dus bent u of kent u iemand die deze prijs moet winnen? Doe dan snel een voordracht!

RightBrains heeft een carrière- en mentoringplatform voor vrouwen die een baan ambiëren in de ict-sector. Het bureau strijdt al jaren om de diversiteit in deze sector te vergroten. Daarom heeft het ook deze award in het leven geroepen, om leiders in het digitale werkveld die diversiteit in hun organisatie nastreven te eren.

RightBrains heeft hiervoor een vakjury geselecteerd die zowel genomineerden selecteert als meebeslist wie er wint. De juryleden zijn prof. dr. Erik Beulen (professor informatiemanagement aan de Tilburg University), Kay Formanek (diversity en performance expert), Raymond Hannes (digital innovator), Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable), prof. Hanneke Takkenberg (professor klinische besluitvorming in cardio-thoracale interventies bij Erasmus MC en executive director ECWO) en Jeroen van der Velden (associate professor Strategie en director Center for Strategy, Organisation and Leadership aan Nyenrode). Het publiek kan later nog stemmen op de uiteindelijk genomineerden, een oordeel dat voor 25 procent zal meetellen in het eindresultaat.

Winnaar 2022

"Digitale transformatie gaat over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van verouderde denkpatronen"

De organisatie eert met de Digital Leadership & Diversity Award iemand in het digitale werkveld die diversiteit in de organisatie stimuleert. ‘De digitale revolutie heeft een impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst’, zegt Geke Rosier van RightBrains. De komende jaren van digitale transformatie gaan volgens haar niet meer over technologie, maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van verouderde denkpatronen. ‘De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.’

Tamara Oosterman, executive vice president Service Quality Center bij KPN, won vorig jaar de Digital Leadership & Diversity Award. Zij kreeg de prijs omdat zij als leider empathie en inclusie hoog in het vaandel heeft staan. Ze bouwt een team op basis van kennis en persoonlijkheid. Zo zet ze talenten in hun kracht. Ze heeft meerdere diverse teams samengesteld en is een rolmodel om de volgende generatie technische vrouwen te inspireren om een technische lead-rol op te pakken.

Nomineer uw favoriete digitale leider

RightBrains en Computable nodigen u uit een digitale leider te nomineren die diversiteit heeft geïntegreerd als succesfactor voor innovatie in de organisatie. Deze leiders hebben de toename van het aantal vrouwen in digitale technologie als belangrijk doel op de strategische agenda staan. Nominaties kunnen tot en met zondag 18 juni worden aangedragen. De top vijf genomineerde leiders wordt door een vakjury gekozen. De winnaar wordt eind oktober/begin november bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse awards event van RightBrains.

Nomineer hier uw favoriete digitale leider!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7487833). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.