Managed hosting door True

Wolters Kluwer spekt oorlogskas met eurobond-uitgifte

 

Wolters Kluwer (informatie, software en diensten) heeft voor zevenhonderd miljoen euro aan obligaties uitgegeven. De opbrengst wordt voor algemene bedrijfsdoeleinden gebruikt, zo deelt de onderneming mee. De oorlogskas voor overnames wordt extra mee gevuld.

Het gaat om een Eurobond met een looptijd van acht jaar en een jaarlijks rendement van 3,75 procent. De obligaties krijgen een notering aan de beurs van Luxemburg. Wolters Kluwer verwacht dat de obligaties een BBB+-rating (aanvaardbare kwaliteit) krijgen van S&P. Het databedrijf voorspelt voor dit jaar aanhoudende groei. Uit de jaarcijfers die Wolters Kluwer op 22 februari presenteerde, bleek dat de verwachtingen voor 2022 waren overtroffen.

Gisteren lieten de aandelenanalisten van de Zwitserse bank UBS weten positiever te zijn geworden over de autonome groei van Wolters Kluwer. Verwacht wordt een groei van 6 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een autonome groei van 5 procent. Bijna alle divisies presteerden beter dan verwacht. Bovendien voorzien de analisten dat de groei eerder zal versnellen naar 7 procent, dan vertragen naar 5 procent. Ze zien ook een versnelling van de omzet voor sommige producten, waaronder voor Clinical Solutions en Enablon.

Overigens blijft Wolters Kluwer op grote schaal eigen aandelen inkopen. Vorig jaar bedroeg die inkoop een miljard euro, terwijl dit jaar voor eenzelfde bedrag wordt ingekocht. Ceo Nancy McKinstry bleef vorig jaar met een jaarsalaris van 14,5 miljoen de best betaalde ceo van een fonds dat aan de Amsterdamse effectenbeurs is genoteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7486751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.