Managed hosting door True

Maartje van Schagen wordt Simac-ceo in 'onzeker jaar'

 

Maartje van Schagen (links) en Ine Frings (rechts) treden toe tot de directie van Simac.

Vanaf oktober 2023 komt een nieuwe generatie aan het roer bij familiebedrijf Simac. Maartje van Schagen neemt dan de rol van ceo over van haar vader Eric, de zoon van oprichter Mac. Dat maakt de Veldhovense onderneming bekend bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022. Het afgelopen jaar halveerde de winst ruim, maar groeide de omzet. 2023 wordt een onzeker en uitdagend jaar, waarschuwt het bedrijf.

Maartje van Schagen is sinds 2009 actief bij Simac, waarvan de laatste acht jaar bij Simac IT NL, de grootste werkmaatschappij binnen het bedrijf. Daar is de bedrijfskundige nu bijna een jaar directeur. Vanaf aanstaande oktober gaat ze dus leiding geven aan de holding, Simac Techniek N.V. Ze treedt nu al samen met Ine Frings toe tot de directie van Simac. Frings is momenteel partner bij managementadviesbureau Boer & Croon.

Holdingbedrijf Simac Techniek staat sinds 1989 onder leiding van vader Eric van Schagen. Zijn andere drie kinderen en een neefje zijn eveneens bij Simac betrokken. Simac werd in 1971 opgericht door Mac van Schagen, Erics vader en Maartjes opa. Tussen 1986 en 2014 was het bedrijf beursgenoteerd.

Stijgende kosten

"Toegenomen kosten kunnen en willen we niet in alle gevallen doorberekenen"

Simac heeft last van stijgende kosten voor personeel en nieuwe investeringen. Deze drukken op het bedrijfsresultaat. De dienstverlener boekte over 2022 een resultaat van 3,6 miljoen euro, 56 procent minder dan in 2021. De omzet bedroeg 313,1 miljoen euro, 10 procent meer dan in 2021.

Bij Simac IT NL zijn stappen gezet in verbetering en standaardisatie van het portfolio en businessmodel, schrijft het bedrijf. De it-werkmaatschappijen in België, Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk toonden goede resultaten, net als de gespecialiseerde werkmaatschappijen. In totaal telt Simac negentien werkmaatschappijen en ruim 1300 medewerkers.

De prognose voor 2023 is voorzichtig. Huidig ceo Eric van Schagen spreekt van een onzeker en uitdagend jaar, waarin het bedrijf blijft investeren in kansrijke activiteiten. Hij verwacht over 2023 een lichte omzetgroei en een 'bescheiden positief' resultaat te bereiken.

'De spanningen in Europa en de wereld doen zich verder gelden en bedrijven en instellingen zijn voorzichtig met hun investeringen', licht hij toe. 'De kosten zijn als gevolg van de inflatie sterk toegenomen en dit kunnen en willen we op korte termijn niet in alle gevallen volledig doorberekenen aan onze klanten.' Onder meer retailer Hema, voetbalclub PSV en vleesverwerker Vion zijn klant van Simac.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7483826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.