Managed hosting door True

Ex-ceo Exact Robinson weer actief in softwareland

 

Phill Robinson in augustus 2020, waar hij als toenmalige ceo van Exact bij de ingang van het kantoor in Delft wijst op de anderhalvemetermaatregelen (foto: Exact).

Phill Robinson leidde Exact van september 2017 tot november 2020, waarna hij terugtrad vanwege de ziekte van parkinson. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Robinson richtte vorig jaar Boardwave op, een netwerkorganisatie om ervaren en minder ervaren oprichters en directeuren van Europese softwarebedrijven bij elkaar te brengen.

Dit meldde De Telegraaf recent, naar aanleiding van een bijeenkomst van Boardwave in Amsterdam. In een interview met de krant vertelde de 57-jarige Brit dat hij, na wat gereisd te hebben, begin vorig jaar aan de keukentafel weer iets ging bedenken wat op een bedrijf leek. 'Ik miste het contact dat je met zoveel mensen hebt als ceo. En wat ik ook merkte: met parkinson wordt je brein trager, maar op het moment dat ik een pen oppakte en weer ging werken, werd het wakker. Het is niet zo  goed als het ooit was, maar beter dan toen ik er niets mee deed.'

De software-entrepreneur vroeg zich waarom Europa zo weinig grote softwarebedrijven kent in vergelijking met de Verenigde Staten. De sleutel zit volgens hem in netwerken, waarbij Silicon Valley ook nog eens een relatief klein oppervlak heeft. 'Uiteindelijk kent iedereen elkaar. Mensen steken elkaar graag de helpende hand toe, met advies of contacten.' Iets wat de Nederlandse softwareveteranen Jan Baan en Ad Nederlof recent ook constateerden in een aflevering van Computable Café over Silicon Valley.

Robinson zette vervolgens Boardwave op, een netwerkorganisatie voor software-ondernemers. Deelname is gratis voor de doelgroep, het netwerk is non-profit en wordt door sponsors, met name investeringsmaatschappijen, gefinancierd. Tot de leden behoren onder meer zijn opvolger bij Exact, Paul Ramakers, Leo Apotheker van SAP, en Felix Van de Maele van Collibra. Boardwave organiseert netwerkevenementen, ontbijt- en diner-debatten, podcasts en mentorgesprekken. Van de deelnemers is zestig procent Brits, maar na het recente evenement in Amsterdam volgen er meer activiteiten op het Europese continent, aldus Robinson tegen De Telegraaf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7475458). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.