Managed hosting door True

Dave Maasland wordt commissaris bij Sparta

 

Dave Maasland, tweede van rechts, in goed gezelschap van onder meer de Spartaan Jonathan de Guzman.

Dave Maasland, eigenaar van het cybersecurity-bedrijf Eset, wordt commissaris bij de voetbalclub Sparta Rotterdam.

De 32-jarige veiligheidsexpert beschikt over een groot netwerk, ook vanwege zijn leidende rol binnen Eset, een van Europa’s grootste cyber-beveiligers. Verder is hij bekend met het besturen van een dynamische organisatie, zo meldt Sparta in een bericht over zijn benoeming.

‘Vanwege zijn leeftijd en jarenlange betrokkenheid bij de club heeft hij kennis van wat onze nieuwe generatie supporters drijft en kan hij een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van onze club', stelt de eredivisionist uit Rotterdam-West. Eerder werd Eset, dat ook Borussia Dortmund online beschermt, Official Cybersecurity Partner van Sparta.

Tegelijk is de bestuursvorm van Sparta gewijzigd. Sinds 2015 had de club een One-Tier Board waarbij  toezichthouders en directieleden in hetzelfde orgaan fungeren. Thans is gekozen voor een meer traditioneel bestuursmodel met een duidelijkere splitsing tussen directie en toezichthouders.

Spart is niet de enige club met een ict'er als toezichthouder. Bij Feyenoord is Toon van Bodegom president-commissaris. De oprichter van Myler, een platform voor it-professionals, is co-ceo bij het it-implementatiebedrijf Freeday.ai. Van Bodegom staat ook aan het roer van Numa (digital consultancy). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7462722). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.