Managed hosting door True

Slechte boodschap voor derde personeel van MessageBird

 

MessageBird, de Nederlandse leverancier van zakelijke communicatiesoftware, moet de omvang van het personeelsbestand met bijna een derde reduceren. Dit betekent dat circa 250 mensen hun baan verliezen bij het nog altijd snelgroeiende techbedrijf.

Volgens MessageBird-topman Robert Vis is deze flinke afslanking nodig om de naderende recessie het hoofd te kunnen bieden. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat in 2023 het grootste deel van de wereldeconomie met een economische teruggang te maken krijgt. Na een aantal verliesgevende jaren raakte het bedrijf eind vorig jaar uit de rode cijfers. Ook dit jaar blijft de maker van cloudsoftware winstgevend, aldus Vis. MessageBird zit op een run rate-jaaromzet van meer dan zeshonderd miljoen dollar. Tijdens Black Friday werden 254 miljoen e-mails per uur verwerkt, ofel 3,3 miljard gedurende de dag.

Om het bedrijf ook in de komende jaren gezond te houden, zijn volgens Vis drastische maatregelen nodig. De oprichter van MessageBird schrijft moeite te hebben gehad met deze pijnlijke 'message' aan zijn personeel. ‘Deze dag laat een litteken op mijn ziel achter. Ik alleen heb de fouten gemaakt die hiertoe hebben geleid. En ik had dit eerder moeten zien aankomen’, meldt hij.

Overigens blijkt Vis niet te twijfelen aan de continuïteit. ‘MessageBird is goed gepositioneerd om economische tegenwind te overwinnen,’ verklaart hij. De werknemers die moeten vertrekken, krijgen in ieder geval drie maanden compensatie mee. Collega's met een langer dienstverband, kunnen op meer rekenen. Ook komt er nog een bonus aan. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7441117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.