Managed hosting door True

Antea investeert in it-detacheerder Ventus

 

De Haagse investeerder Antea heeft een meerderheidsbelang verworven in detacheerder Ventus met vestigingen in Rijswijk en Heerenveen. Ventus omvat vijf werkmaatschappijen, waaronder Xantara-it, die zich ieder bezighouden met een bepaalde beroepsgroep in de it-sector.

De beroepsgroepen variëren van managers tot netwerk- en infrastructuurspecialisten en van testprofessionals tot applicatie- en databasebeheerders en data-analisten. De omzet bedroeg vorig jaar 12,4 miljoen euro. Het bedrijf heeft 85 medewerkers in dienst.
Voor Ventus wordt de komende jaren een verdere groei verwacht door de toevoeging van nieuwe disciplines. Te denken valt aan software, data, business consultancy en architectuur. Ook wil de detacheerder in het buitenland groeien. Venus is al actief in Duitsland en de Verenigde Staten. Daarnaast behoren overnames tot de mogelijkheden.

De transactie betreft een herplaatsing waarbij investeerder PMH Investments na een lange periode van samen ondernemen diens 44 procent belang heeft verkocht. Antea kocht 54,2 procent van de aandelen in Ventus Group. De overige aandelen zijn in handen van de directie en het managementteam van Ventus. Na de transactie verandert er niets in de leiding van Ventus.

Ventus claimt de beste secundaire arbeidsvoorwaarden in de markt te bieden. In zijn  categorie is het bedrijf al vier keer op de eerste plaats geëindigd van het werkgeversonderzoek van de Computable Career Guide. Ventus werkt uitsluitend met eigen medewerkers en niet met zzp'er. Het matching-platform is zelf ontwikkeld. Antea richt zich op het mkb. Zij beheert totaal honderd miljoen euro vermogen voor circa vierhonderd informal investors. Antea zit onder meer in it-bedrijf Finalist.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7415016). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.