Managed hosting door True

Nokia biedt schamele loonsverhoging van 1 procent

Oproep medewerkers en FNV: kom met eerlijk bod

 

Medewerkers van Nokia in Hoofddorp roepen het techbedrijf op om met een beter bod te komen voor hun lonen. Het netwerkbedrijf schermt met een collectieve loonsverhoging van slechts 1 procent. Samen met de vakbond FNV hebben de werknemers een petitie opgesteld die al door meer dan de helft van de circa driehonderd mensen bij de multinational is ondertekend.

Kim Baudewijns, bestuurder FNV ICT: ‘Het concern draait goed, maar wil zijn personeel daar niet van mee laten profiteren. In de cao-onderhandelingen schermen ze met een collectieve loonsverhoging van 1 procent. Dat is veel te weinig en betekent een grote val in koopkracht voor de werknemers.’

De FNV wil dat de salarissen van de medewerkers meegroeien met de stijgende prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie) en dat ze er daarnaast 100 euro bruto per maand bij krijgen. Ook eist de vakbond goede secundaire afspraken, waaronder een thuiswerkvergoeding van drie euro per dag.

Baudewijns: ‘Het bedrijf heeft het de afgelopen jaren financieel lastig gehad. Daarom zijn de medewerkers akkoord gegaan met lage salarisverhogingen. Inmiddels gaat het veel beter, mede dankzij de inzet van al deze mensen. Nokia heeft een omzet gedraaid van 22,2 miljard euro in 2021 en twee goede eerste kwartalen dit jaar. Het is niet meer dan normaal dat de werknemers hier iets van terugzien in plaats van dat ze erop achteruitgaan.’

Het concern haalde in 2021 een operationele winst van ruim 2,1 miljard euro.

De petitie van het personeel loopt nog enkele weken en wordt na de zomer aangeboden aan de directie.

Een eerdere actie met een petitie van de FNV met de andere vakbonden CNV en De Unie bood soelaas bij de vastgelopen onderhandelingen voor de cao ICK. Daar kwamen de partijen tot een akkoord met een loonsverhoging van 2,9 procent.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7388359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.