Managed hosting door True

Codaisseur beste ict-opleider; Ctrl Improve goede tweede

Ict’er loopt over van tevredenheid over opleider

 

Finish race raceauto blokvlag

De schaatssport kent de fotofinish, de Formule 1 draait om duizendsten. In het opleidersonderzoek dat Enigma Research in opdracht van Computable uitvoerde, moeten we naar vier cijfers achter de komma om de winnaar aan te wijzen. Eerlijk is eerlijk, tweetienduizendsten (!) zijn met het blote oog niet waar te nemen, maar het verschil is daar. En daarom mag Codaisseur zich met een 9,59 kronen tot de best beoordeelde ict-opleider van 2022!

Opleiders: top 20

Klik hier voor het overzicht

9,59. Het staat er echt bij de nummers één en twee. En daarmee scoren Codaisseur en Ctrl Improve natuurlijk gelijkwaardig. Maar zoals Henny ‘Soundmixshow’ Huisman al zong: ‘Er kan er maar één de winnaar zijn.’ En dus dook Computable in de uitslagen die het van Enigma Research ontving om te zoeken naar een verschil tussen de twee beste ict-opleiders van dit jaar. En we vonden wat, al moesten we hiervoor wel behoorlijk wat cijfers achter de komma toevoegen. In the blue corner Codaisseur with 9,5905 points, in the red corner Ctrl Improve with a score of 9,5903. Ladies and gentlemen, we have a winner: Codaisseur!

Drie nieuwkomers

Computable Career Guide 2022

Jaarlijks publiceert Computable de Career Guide, een special over de ict-arbeidsmarkt. Klik op de link voor de digitale versie van dit jaar.

Het verschil tussen Codaisseur en Ctrl Improve is natuurlijk minimaal. Daar komt bij dat de nummer 3 D-ICT Solutions ook nog eens dichtbij staat. Oké, driehonderdste is nog geen tweetienduizendsten, maar close is het wel. Daarmee heeft deze top drie een gaatje geslagen met de rest. In totaal weten acht ict-opleiders hoger dan een negen te scoren, waarbij aangetekend dat de Nederlandse ict-opleiders zeer positief beoordeeld worden. Dat is terug te zien in het gemiddelde eindresultaat. Vorig jaar steeg dit cijfer al explosief naar een 8,87, dit jaar neemt het verder toe tot 8,94. Bijna een negen gemiddeld!

Drie van die partijen die hoger dan een negen scoren zijn ook nog eens nieuw in de lijst. Het gaat om D-ICT Solutions, Prowareness Academy en @The Academy. D-ICT Solutions uit Diemen biedt breed ict- en managementopleidingen aan, Prowareness Academy uit Delft leidt op in aglie scrum en @The Academy uit Eindhoven richt zich met name op softwareontwikkeling en beheer. Lekker divers dus en toch allemaal hoger dan een negen.

Deelgebieden

Rapport Nederlandse ict-opleiders

Zo zien de rapportcijfers van de Nederlandse ict-opleiders eruit, met daarachter vermeld hoeveel dat hoger is dan in 2021:
- 9,20 - Online (24/7) beschikbaarheid van leermiddelen (0,12 hoger)
- 9,14 - De mate waarin digitaal les gevolgd kan worden (0,05 hoger)
- 9,07 - Niveau van de docent(en)/trainer(s) (0,03 hoger)
- 9,00 - Waarde van het diploma of certificaat (0,08 hoger)
- 9,00 - Mate waarin digitaal getoetst wordt (0,08 hoger)
- 8,95 - Actualiteit van de lesstof en het inspelen op actuele ontwikkelingen (0,03 hoger)
- 8,95 - Opgedane vaardigheden sluiten aan op de vraag uit de markt (0,16 hoger)
- 8,92 - Aansluiten van het onderwijs op de praktijk (0,22 hoger)
- 8,91 - Bereikbaarheid van de docent(en)/trainer(s) (0,02 lager)
- 8,89 - Lesaanbod en opleiden tot interessante/relevante functies (0,01 hoger)
- 8,87 - Locatie van de opleider (bereikbaarheid, reistijd) (0,03 lager)
- 8,85 - Variatie in online en/of klassikaal aanbod (0,06 hoger)
- 8,84 - Mate van flexibiliteit van de opleider om in te spelen op de persoonlijke behoefte van student/trainee/cursist (0,17 hoger)
- 8,80 - Toetsingsmogelijkheden (0,09 hoger)
- 8,64 - Prijs-kwaliteitverhouding (0,05 hoger)

Dit jaar zijn de deelnemers aan opleidersonderzoek beoordeeld op dezelfde vijftien deelgebieden als in 2021. Aan de orde hier komen lesaanbod, actualiteit van de lesstof, niveau van de docent(en)/trainer(s), prijskwaliteitverhouding, waarde van het diploma of certificaat, brug tussen theorie en praktijk, digitale mogelijkheden richting hybride onderwijs en digitale toetsing. Alles bij elkaar levert dit vijftien keer een top tien op. Ook zijn er 23 topiclijstjes en vier niveaulijstjes gerealiseerd.

Daar waar in de overall-lijst Codaisseur Ctrl Improve de pas wist af te snijden, daar wint Ctrl Improve het bij de deellijstjes. Dik zelfs, want met zes nummer één-posities weet het de meeste deelgebieden te winnen. Codaisseur moet genoegen nemen met drie overwinningen en moet zelfs D-ICT Solutions met vier zeges voor zich dulden. NCOI en de Open Universiteit weten één deelgebied te winnen.

Dit artikel verscheen ook in Computable 2022/#4, jaargids Computable Career Guide.


Onderzoeksverantwoording Enigma Research

Computable-lezers die het afgelopen jaar een ict-gerelateerde opleiding, training en/of cursus hebben gevolgd, zijn uitgenodigd hun ict-opleider te beoordelen. Het onderzoek brengt de mate van tevredenheid over het lesaanbod, de actualiteit van de lesstof en de waarde van het diploma of certificaat in kaart. Uiteraard komt ook de tevredenheid over de ict-opleider aan de orde. Enigma Research voerde op verzoek van Computable de studie uit. Uiteindelijk vulden 350 personen de vragenlijst in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7376141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.