Managed hosting door True

Michiel Borgers nieuwe directeur Joint IV Commando

 

Michiel Borgers.

Michiel Borgers start per 1 augustus als directeur Joint Informatievoorziening Commando bij het ministerie van Defensie. Bij de it-divisie van de krijgsmacht werken ruim drieduizend medewerkers. Borgers werkt nu als chief information officer (cio) bij de Universiteit van Maastricht.

Borgers volgt Ron Kolkman op die afgelopen februari bij Rijkswaterstaat aan de slag is gegaan als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (hid civ), tevens chief information officer (cio). Hij  studeerde Technische Informatica aan de TU Delft en werkte bij Capgemini en de Belastingdienst. Bij deze laatste overheidsorganisatie was hij adjunct-directeur cio Office en hoofdarchitect. In 2017 werd hij cio bij de Universiteit van Maastricht. Bij diezelfde universiteit promoveerde hij vorig jaar op het onderwerp 'Are architecture principles effective? A study in Dutch governmental organizations'.

Het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC) is de leverancier van it-producten en -diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als ondersteunende processen en systemen. Bij JIVC lopen grote moderniseringsprojecten waar Borgers leiding aan moet geven. Een ervan is het veelbesproken, complexe GrIT (Grensverleggende IT). Dat infrastructuurvernieuwingsprogramma kreeg veel kritiek en kende een lange aanloop kende voordat het daadwerkelijk eind vorig jaar van start kon gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7356875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.