Managed hosting door True

Skills-softwarebedrijf AG5 haalt 1,2 miljoen op

 

Groeikapitaal

Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde 1,2 míljoen euro opgehaald bij tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn zogeheten skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen.

AG5 (21 werknemers) heeft kantoren in Amsterdam en Berlijn en richt zich sinds 2019 specifiek op skills management. Het hiervoor gebouwde platform is in vijftien talen beschikbaar en biedt technische integraties met tientallen partijen op het gebied van personeelszaken, e-learning, planningsystemen en leermanagementsystemen, waaronder SAP (als certified partner), Moodle en Cornerstone. Het bedrijf werkt voor internationale organisaties, zoals Jacobs Douwe Egberts, KLM, Olympus, Tata Steel en Toyota Boshoku.

Volgens AG5 is met name bij internationaal opererende organisaties behoefte aan software om de vaardigheden van werknemers in kaart te brengen om ze correct te kunnen inplannen, tijdig op te leiden en te voldoen aan internationale regelgeving. Organisaties van over de hele wereld kloppen aan bij het bedrijf,  soms via de grote consultancybureaus zoals Accenture.

'We zien dat organisaties moeite hebben met het inzichtelijk maken van welke werknemer gekwalificeerd is om een bepaalde machine kunnen bedienen of in een productielijn kunnen werken,' zegt Rick van Echtelt, oprichter van AG5. 'Door technologische ontwikkeling wordt het tekort aan vaardigheden alleen maar groter en de kwalificatie complexer.'  

Investeerder Peak heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Berlijn en Stockholm. Dat er vraag is naar skills management software en investeerders er brood in zien, bleek eerder deze week ook al uit de kapitaalinjectie van tien miljoen euro in Techwolf, een Vlaamse evenknie van AG5.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7353114). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.