Managed hosting door True

Cao ICK 2022 kent loonsverhoging 2,9 procent

 

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

De vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie en NLdigital Werkgeversvereniging hebben voor dit jaar een nieuwe cao afgesloten voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologiebranche. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 in en kent een loonsverhoging van 2,9 procent. Eerder boden de werkgevers 2,3 procent maar daar namen de bonden geen genoegen mee.

Ger Klinkenberg van FNV ICT is tevreden over het behaalde resultaat, net als de leden. Zo'n 90 procent stemde voor, een vergelijkbaar beeld te zien bij CNV en De Unie, aldus Klinkenberg.  

De onderhandelingen over de cao ICK voor 2022 liepen eind vorig jaar vast. De NLdigital Werkgeversvereniging, die namens de bedrijven uit de ick spreekt, legde een loonsverhogingbod van 2,3 procent op tafel voor de ongeveer vijfduizend medewerkers in de branche. De vakbonden eisten een verhoging van 3,8 procent.

Begin maart boden de vakbonden de werkgeversvereniging een petitie voor meer loon aan, ondertekend door 633 werknemers uit de sector, zowel leden als niet-leden. Uiteindelijk kwamen de partijen tot een akkoord met een loonsverhoging van 2,9 procent. Het toont volgens FNV-bestuurder Klinkenberg aan dat het loont om je te laten horen. 'Ik merk dat dit besef ook onder niet leden is gaan leven. Wat ook helpt is dat we met onze digitale acties meer werknemers hebben weten te bereiken. Dat werkt voor mensen laagdrempeliger dan het bezoeken van een bijeenkomst.'

cao ICK 2022

Net als voorgaande jaren heeft de nieuwe cao ICK een looptijd van een jaar. Andere punten (waarvan sommige ingaan op 1 juli 2022) uit de collectieve arbeidsovereenkomst zijn onder meer:

- een persoonlijk ontwikkelingsbudget blijft voor medewerkers drie jaar geldig;

- Vergoeding voor thuiswerken: 2 euro per thuisgewerkte dag indien er geen regeling bestaat;

- De reistijd naar de werklocatie (anders dan de standplaats) die niet als werktijd wordt aangemerkt wordt teruggebracht naar 45 minuten enkele reis;

- Jeugdlonen: de cao ICK bevat geen specifieke leeftijdschalen meer. Hierdoor worden medewerkers uit alle leeftijdscategorieën ingedeeld in de toepasselijke functionele schalen zonder vermindering van het loon op basis van leeftijd;

- Diversiteit: de volgende verklaring wordt opgenomen: ‘De werkgever voert beleid dat is gericht op een divers samengesteld personeelsbestand en een inclusieve organisatiecultuur. De werkgever zal hierbij de verschillende dimensies van diversiteit in overweging nemen (zoals bijvoorbeeld gender, lhbtiq+, leeftijd, afkomst, arbeidshandicap) en zich richten op díe dimensie, die past bij de organisatie en haar ambitie op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Het beleid richt zich op onderwerpen als gelijke beloning en gelijke in- en doorstroomkansen. De werkgever richt zich hierbij bijvoorbeeld op anoniem solliciteren, onderzoek naar beloningsverschillen, hanteren van de recruitercode, transparant promotiebeleid of het inrichten van een diversiteitprogramma binnen de organisatie'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7337517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.