Managed hosting door True

Top Employers Institute zet TCS in zonnetje

 

Succes

Het certificeringsbureau Top Employers Institute heeft Tata Consultancy Services (TCS) voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland. Ook staat het Indiase it-concern bovenaan de lijst van beste werkgevers in Europa en kreeg het voor het zevende actereenvolgende jaar het stempel 'Global Top Employer' opgedrukt.

Top Employers Institute evalueert de personeelszaken-praktijk van bedrijven in diverse, uiteenlopende domeinen, waaronder talentmanagementstrategie, werkomgeving, talentacquisitie, opleiding, welzijn, diversiteit en integratie. Dat doet het bureau onder de bedrijven en overheidsorganisaties die het heeft gecertificeerd via een eigen methodiek. Dat zijn tot nu toe 1.857 organisaties in 123 landen/regio's.

TCS staat na de meest recente evaluatie op een hoge positie in diverse lijstjes, waaronder bovenaan het lijstje beste werkgever in Nederland. Naast niet-it-organisaties laat TCS in Nederland it-bedrijven als Ordina, Cegeka, Infosys, Info Support, HCL, Fujitsu, Wipro, Ricoh, Worldline, Tech Data en Huawei achter zich.  

TCS is sinds 1992 actief in Nederland en viert daarmee dit jaar zijn dertigjarig jubileum in het land. Het bedrijf claimt veel te doen op personeelsgebied, zoals het bieden van een ruim aanbod van opleidingsmogelijkheden, waaronder online professionele platforms en netwerken, programma’s voor leiderschapsontwikkeling en gepersonaliseerde coaching- en mentoring.

Het Indiase bedrijf noemt diversiteit als een belangrijke kernwaarde. Van de 556.000 mensen die TCS wereldwijd in dienst heeft, zijn er het afgelopen jaar meer dan 87.000 werknemers bijgekomen die samen 156 verschillende nationaliteiten dragen. Daarnaast bereikte het bedrijf in 2021 een mijlpaal van 200.000 vrouwelijke werknemers en zegt het een van de laagste uitvalpercentages in de it-sector te hebben: 15,3 procent op jaarbasis eind 2021.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7309117). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.