Managed hosting door True

Rinse Tamsma verlaat SAP en duikt op bij Tableau

 

Rinse Tamsma

Rinse Tamsma is per 1 januari begonnen als vicepresident van het noordelijke deel van de EMEA-regio bij Tableau, onderdeel van Salesforce. Eerder leidde hij SAP Nederland, om halverwege vorig jaar intern te kiezen voor een andere functie binnen het van oorsprong Duitse bedrijf. Die functie werd nooit bekleed. Hij verruilt SAP dus nu voor Tableau.

Bij Tableau is Tamsma verantwoordelijk geworden voor de noordelijke EMEA-regio. ‘Hier draait het niet alleen om technologie’, zegt Tamsma op zijn LinkedIn-profiel. ‘Tableau richt zich op de volledige datacultuur waarin organisaties en mensen ondersteund worden om die cultuur te bevorderen. Hierin worden zakelijke gesprekken gevoerd op basis van inzichten en gegevens. De wereld is hard op weg om ‘digital-first’ te worden en dit biedt een enorme datakans. Inzichten uit data zorgen voor toekomstig succes van organisaties.’

SAP Nederland

Tamsma startte per 1 oktober 2018 als algemeen directeur van SAP Nederland en werd daarmee verantwoordelijk voor de groeistrategie in Nederland, het uitbouwen van de salesactiviteiten en het verder ontwikkelen van het partnerkanaal. Hij volgde Patrick van Deven op, die eerst nog een andere rol vervulde om vervolgens SAP de rug toe te keren. Tamsma op zijn beurt realiseerde een groei in de vraag naar de cloudoplossingen van SAP.

Een kleine drie jaar later moest Tamsma zijn positie afstaan aan Jeroen van der Lingen. In het persbericht van halverwege vorig jaar werd nog gerept over ‘een andere uitdaging binnen SAP’ die Tamsma aan zou gaan. Uit zijn LinkedIn evenwel blijkt dat Tamsma tot en met eind vorig jaar (op papier) de managing director van SAP Nederland was - en dat hij dus nu via de achterdeur de overstap naar Tableau maakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7300623). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.