Managed hosting door True

Sanderink-soap verschijnt in boekvorm

 

Gerard Sanderink

In april verschijnt er een boek over de verwikkelingen rondom ict-ondernemer Gerard Sanderink. De uitgave, getiteld 'Er is hier maar één de baas’, schetst het beeld van de Twentse zakenman die veelvuldig in opspraak raakte door rechtszaken met zijn ex-geliefde en conflicten met leidinggevenden binnen ict-bedrijf Centric.

De boektitel wordt volgens de auteur/journaliste Angelique Kunst veelvuldig uitgesproken door Sanderink. Bijvoorbeeld als hij tegenspraak krijgt van één van z’n ondergeschikten, meldt ze aan de Twentse Courant Tubantia waarvoor ze de afgelopen jaren de ontwikkelingen rondom Sanderink volgde.

Ze sprak met allerlei betrokkenen over de verbeten juridische strijd die de 73-jarige ondernemer voerde met zijn ex-partner en ex-leidinggevenden en schrijft hoe de eigenzinnige Twentse ondernemer in de ban raakte van zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek. Ook gaat ze in op de risico’s van de privéperikelen van Sanderink voor zijn zakelijke imperium. Ict-dienstverlener Centric en bouwbedrijf Strukton zijn de belangrijkste bedrijven waarvan Sanderink eigenaar is. Zakenblad Quote schatte zijn vermogen in 2021 op 550 miljoen euro.

Het boek, uitgegeven door Uitgeverij Atlas Business Contact en DPG Media, gaat in op de betekenis van Sanderinks bedrijven voor de samenleving en ‘het gevaar’ dat er dreigt nu hij als eigenaar ‘niet meer stabiel is’, zegt Kunst tegen de krant. Ze vervolgt: ‘Centric en Strukton hadden een private eigenaar met een betrouwbaar en degelijk imago. Wat altijd de kracht was van Centric en Strukton blijkt nu juist een zwakte te zijn.’

Grote zorgen

Volgens Kunst is er voor de politiek alle reden om zich grote zorgen te maken over Centric omdat dat ict-bedrijf bijna tweehonderd gemeenten bedient en zo de privacygevoelige data van zo’n 65 procent van alle Nederlanders beheert. Centric beheert ook vertrouwelijke financiële informatie voor de Nederlandsche Bank, de Sociale Verzekeringsbank en gemeenten

Hoewel Sanderink de oprichter en mede-eigenaar van Centric is, speelt hij geen rol meer spelen in de dagelijkse bedrijfsvoering van de ict-dienstverlener. Of die angst gegrond is, zal in april na de publicatie moeten blijken.

Kunst kreeg ondanks meerdere verzoeken Sanderink niet te spreken voor haar boek. Ze hoopt nog steeds dat hij ingaat op het aanbod om ook zijn kant van het verhaal uit de doeken te doen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7299646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.