Managed hosting door True

Rodolphe Belmer is nieuwe ceo van Atos

 

hoofdkwartier

De Franse it-groep Atos heeft in Rodolphe Belmer een nieuwe topman. Belmer volgt Elie Girard op die in oktober afscheid nam. Sindsdien werd Atos geleid door een duo van interim-ceo’s.

Belmer komt aan het hoofd van bedrijf in een woelige periode. De traditionele activiteiten bij Atos (zoals infrastructuurbeheer) staan onder druk door de overgang die veel bedrijven maken naar de cloud. En dan waren er nog de afgeblazen overname van DXC Technology en een boekhoudschandaal in de VS. In dat land moest Atos bovendien een boete betalen van honderden miljoenen dollars. Het in 2018 overgenomen Syntel verloor daar een proces rond de diefstal in intellectuele eigendom. Als klap op de vuurpijl verloor het bedrijf zijn notering in de CAC 40, de sterindex van Franse aandelen. Het waren allemaal gebeurtenissen die Girard versneld naar de uitgang duwden. Hij werd opgevolgd door Adrian Gregory en Pierre Barnabe, twee interim-ceo’s die het bedrijf op koers moesten houden tot een nieuwe, permanente topman werd gevonden. Die is er nu.

Netflix

De 52-jarige Belmer is een oudgediende van satellietbedrijf Eutelsat, waar hij zes jaar aan het hoofd stond. Hij werkte daarvoor veertien jaar bij de televisiegroep Canal+, waar hij in 2003 tot algemeen directeur werd benoemd. Tussen 2012 en 2015 was hij er algemeen directeur. Belmer is eveneens lid van de raad van bestuur van Netflix.

Begin dit jaar stelde Atos een nieuwe strategie voor die sterk gericht is op cybersecurity, digitalisatie, cloud en groene technologie. De cybersecurity-activiteiten zijn sowieso belangrijk voor Atos, bijvoorbeeld door grote contracten die lopen met de Franse defensiediensten, een erfenis van het in 2014 overgenomen Bull. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7298584). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.