Managed hosting door True

Fiscus laat Info Support Java-ontwikkelaars opleiden

 

De Belastingdienst kiest opnieuw voor Info Support voor haar Java-traineeships. Voor de komende vier jaar heeft het it-bedrijf uit Veenendaal zich verzekerd van een nieuw contract. Ze gaat zowel junior als meer senior Java-ontwikkelaars opleiden.

Elk opleidingstraject neemt zo’n vier maanden in beslag. De afgelopen jaren hebben de Veenendalers al zo’n tachtig Java-ontwikkelaars een traineeship gegeven.

Met de aanbesteding en het faciliteren van omscholing tot Java-ontwikkelaar speelt de Belastingdienst in op een duidelijke trend binnen de arbeidsmarkt. Het belang van goede ontwikkelaars wordt dankzij de digitalisering van de maatschappij steeds groter en in plaats van steeds weer nieuwe mensen aan te nemen, kiezen veel bedrijven ervoor om huidige werknemers om te scholen richting it. Hiermee besparen zij op de kosten en middelen om nieuwe mensen in te werken en bewaken zij de continuïteit van de bedrijfscultuur.

Agile

De Belastingdienst besloot om de Java-traineeships openbaar aan te besteden, omdat ze deze via een raamovereenkomst bij één dienstverlener wilden onderbrengen.

‘Een belangrijke uitdaging in deze opdracht is dat de studenten variëren in ervaring’, vertelt Emiel Oudakker, sales manager Kenniscentrum bij Info Support. ‘We moeten er dus voor zorgen dat we een goede balans vinden en dat de opleiding voor iedereen zowel leerzaam als uitdagend is.’

Daarnaast is gekozen voor incrementeel en iteratief opleiden. ‘Dit biedt de studenten een uitstekende mogelijkheid om zich kennis eigen te maken en toe te passen voordat er een moeilijker concept wordt behandeld. Via de toegepaste agile-methode en bijbehorende scrums krijgt iedereen de leerervaring die bij hem of haar past,’ besluit Oudakker.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7296488). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.