Managed hosting door True

Microsoft-ceo Nadella verkoopt helft aandelen

 

Satya Nadella

Microsoft ontkent dat topman Satya Nadella minder vertrouwen heeft in de toekomst en strategie van zijn bedrijf. De verkoop van de helft van de aandelen die Nadella bezit in zijn werkgever, houdt volgens een woordvoerder geen verband met de verwachte resultatenontwikkeling.

Onduidelijk blijft wat Nadella dan wel heeft bewogen in twee dagen tijd voor 250 miljoen euro aan Microsoft-aandelen te verkopen. Officieel werd ‘persoonlijke financiële planning’ genoemd, maar dat kan vele achtergronden hebben. Ook werd ‘diversificatie’ als reden genoemd. Nadella wil zijn eieren in meerdere mandjes leggen. Normaliter gebeurt dat echter geleidelijk. 

De Amerikaanse effectenbeurs was verrast door de transactie. Doorgaans is zo’n massale verkoop de voorbode van een ongunstige ontwikkeling. De ceo weet immers als beste wat er in zijn onderneming speelt en hoe de markt zich ontwikkelt. Zeker is dat de pandemie Microsoft geen windeieren heeft gebracht. Omzet en winst spoten sindsdien omhoog, net zoals dat bij andere bigtech-bedrijven gebeurde. Covid-19 versnelde de digitalisering, maar dit effect zou de komende tijd kunnen afzwakken. 

Overigens gaat het sinds Nadella zeven jaar geleden de scepter over Microsoft ging zwaaien, crescendo met het bedrijf. Het aandeel steeg 780 procent. De beurs waardeert Microsoft op 2530 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7281252). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.