Managed hosting door True

Privacy laag op prioriteitenlijst hr

 

Weinig hr-professionals zien digitale veiligheid als een urgente kwestie. De belangstelling voor het thema neemt zelfs af. Slechts twaalf procent geeft aan dat dataveiligheid een issue is. Voor volgend jaar daalt het naar verwachting naar negen procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot, Performa en Afas onder ruim tweeduizend hr-medewerkers. De trend is opvallend want hr-personeel is doorgaans verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van werknemers. Bovendien blijkt dat bijna de helft van deze beroepsgroep zich behoorlijk zorgen maakt over privacy en dataveiligheid. Alleen over de psychische gevolgen van het thuiswerken (60 procent) en de economische ontwikkeling (51 procent) zijn de zorgen momenteel groter.

Privacy en dataveiligheid staat bij het prioriteitenlijstje van hr op plek elf. Naar verwachting wordt dat in 2022 zelfs plek twaalf. Strategische personeelsplanning is namelijk het hr-item dat met stip stijgt.

Aan de haal

Britt Breure, directielid van Afas, betreurt het dat de urgentie voor dit thema onder vakgenoten afneemt. ‘Bedrijven moeten meebewegen met hun tijd,’ vindt zij. ‘We moeten beseffen dat er continu gevaar is dat externen met data aan de haal kunnen gaan. Security en privacy zijn daarom topprioriteit bij Afas.’

Hans van der Spek, manager kenniscentrum HCM bij Berenschot, had verwacht dat de privacy extra aandacht zou krijgen nu veel hr-medewerkers vanuit huis werken. ‘Het lijkt haast iets waar ze hun vingers niet aan willen branden,’ verzucht hij. En dat terwijl privacy juist bij deze beroepsgroep aandacht zou moeten krijgen gelet op het privacygevoelige karakter van personeelsinformatie. Van der Spek wijst erop dat privacy niet alleen een kwestie is van juiste techniek, maar ook van verantwoord gedrag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7278584). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.