Managed hosting door True

Driekwart van werknemers is werk zat

Oracle-studie wijst op groot onbehagen

 

Veel werknemers hebben het gevoel vast te zitten in hun loopbaan en persoonlijke leven. Ze willen de regie over hun toekomst weer in eigen handen nemen. Driekwart van het Nederlands personeel wil daarom snel ander werk en overweegt komend jaar van loopbaan te veranderen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Oracle en hr-adviesbureau Workplace Intelligence. In Nederland werden daarvoor it meer dan duizend werknemers ondervraagd. Voor 76 procent moet het dus anders. Maar zeventig procent weet niet hoe. Deze groep ziet aanzienlijke obstakels. De grootste hindernis is de onduidelijkheid over welke loopbaanverandering zinvol is. De tweede belangrijke barrière is gebrek aan zelfvertrouwen voor een carrièremove. Een grote groep ziet ook geen groeikansen bij de werkgever of worstelt met financiële problemen.

Overigens blijkt ook uit andere onderzoeken dat veel werknemers snel wat anders willen gaan doen. '63 procent van de Nederlandse werknemers verwacht in de komende maanden van baan te veranderen,' aldus onderzoek van de Amerikaanse recruiter Robert Half die ook in Nederland en België actief is. Negen op de tien werkgevers maken zich daarom zorgen over behoud werknemers. En niet onterecht. 

Het Oracle-onderzoek toont dat aan. Circa tachtig procent van de ondervraagde Nederlanders is niet blij met de steun die ze krijgen vanuit hun werkgever. Twee derde van hen voelt zich vastzitten in het werk. Sommigen zien geen groeikansen om hun carrière vooruit te helpen. Anderen zijn te veel door alles in beslag genomen om veranderingen te bewerkstelligen.

Stress en angst

Twee derde zegt dat de impasse in hun loopbaan ook hun persoonlijke leven negatief heeft beïnvloed. Bij velen heeft dit extra stress en angst opgeleverd. Ook heerst vaak het idee op persoonlijk vlak te zijn vastgelopen. Verder zeggen de ondervraagden dat ze zich minder hebben kunnen richten op hun persoonlijke leven (23 procent). 

Veel werknemers zijn weliswaar gemotiveerd om nieuwe stappen te zetten, maar staan daarbij voor grote uitdagingen. Negen van de tien ondervraagde Nederlanders heeft het afgelopen jaar gebruikt om na te denken over het leven. En vier van de vijf gaf aan dat sinds de pandemie hun opvatting van succes is veranderd. Daarbij hebben de werk-privébalans (35 procent), geestelijke gezondheid (31 procent), en flexibiliteit op de werkplek (30 procent) nu een hogere prioriteit gekregen. 

Wereldwijd doet zich overigens dezelfde trend voor. Door Covid zijn we ons eenzamer gaan voelen. Ook voelen velen zich niet langer verbonden met hun omgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7265728). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.