Managed hosting door True

Autonome groei ICT Group stokt door personeelstekort

 

ICT Group uit Barendrecht is er de afgelopen drie maanden niet in geslaagd op eigen kracht te groeien. Autonoom was er sprake van een pas op de plaats, vooral vanwege de krappe arbeidsmarkt. Volgens topman Jos Blejie zorgde corona ervoor dat het moeilijk was om jong talent binnen te halen. Dankzij de overnames van de industriële automatiseerders Yellowstar en Esprit kon de omzet toch nog wat stijgen. Deze nam in het eerste kwartaal van 2021 met 5 procent toe tot 43,7 miljoen euro.

Overigens steeg de winst in het afgelopen kwartaal harder dan de omzet. Het ebitda-resultaat (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) steeg met 20 procent naar 5,4 miljoen euro. Dit was volgens de onderneming te danken aan de toegenomen productiviteit in combinatie met de genomen kostenmaatregelen. De marge steeg van 10,9 naar 12,4 procent.

Vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, onthoudt ICT Group van een prognose voor heel 2021. Wel verwacht Blejie dat de arbeidsmarkt ‘uitdagend’ blijft, waardoor de autonome groei in de knel komt.

Begin maart deed een consortium van NPM Capital en Teslin een overnamebod op ICT Group van 14,50 euro per aandeel inclusief dividend. Toezichthouder ACM is al akkoord met de overnameplannen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7175012). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!