Managed hosting door True

Telco’s komen met certificaat voor glasvezeltechnici

 

Certificaat

Acht partijen uit de telecomsector starten de ontwikkeling van een certificering voor fiber to the x (fttx)-glasvezelprofessionals. Zij willen hiermee de kwaliteit van de Nederlandse glasvezelnetwerken waarborgen en voorkomen dat er verschillende eisen worden gesteld aan glasvezeltechnici die dezelfde werkzaamheden uitvoeren.

De acht partijen zijn KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, Delta Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT. Zij kwamen in het voorjaar van 2020 samen om de mogelijkheid van een gezamenlijke certificering voor fttx-glasvezelprofessionals te verkennen.

Nu bundelen zij de krachten om een certificeringsboard op te richten, waar ze zelf streven aan deel te nemen. Dit bestuur ontwikkelt een onafhankelijke certificering waarmee technici hun vakbekwaamheid kunnen aantonen. Deze certificaten zijn gericht op basisvaardigheden die noodzakelijk zijn voor de planning, het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het beheer van fttx-glasvezelnetwerken.

De certificering moet een aanvulling bieden op de bestaande certificeringsprogramma’s voor technici die werkzaamheden uitvoeren aan dsl- en hybrid fiber-coax (hfc)-netwerken, te weten de Certification Board Telecom (CBT) en de Stichting Examinering Certificering Telecom (SECT).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7170167). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.