Managed hosting door True

Aantal vacatures ‘informatie en communicatie’ stijgt

 

Sollicitatiegesprek

Het aantal vacatures in de bedrijfstak informatie en communicatie is in het vierde kwartaal van 2020 met zo'n duizend toegenomen tot 14.400 (derde kwartaal: 13.500 vacatures). Eind december waren er in deze sector 54 vacatures op duizend werknemersbanen. In het derde kwartaal was de vacaturegraad nog 48.

Dit meldt het CBS op grond van nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt. In de 'informatie en communicatie' blijft de vacaturegraad het hoogst van alle bedrijfstakken.

Het aantal banen in de bedrijfstak informatie en communicatie is in het laatste kwartaal van 2020 met 19 duizend toegenomen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Alleen in de zorg was de toename groter. Ook ten opzichte van het derde kwartaal ontwikkelde de werkgelegenheid in de ‘informatie en communicatie’ zich gunstig. Er was sprake van een lichte stijging.

Het totale aantal banen, van zowel werknemers als zelfstandigen, daalde in het vierde kwartaal met 14 duizend vergeleken met het derde kwartaal, een afname van 0,1 procent. Het tweede kwartaal was er nog sprake van een recorddaling, gevolgd door een gedeeltelijk herstel in het derde kwartaal.

De cijfers zijn inclusief de banen van mensen die vanwege de coronacrisis niet of minder kunnen werken, maar wel krijgen doorbetaald. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7137930). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.