Managed hosting door True

Cisco helpt it-student aan baan bij Gold-partner

 

Cisco Gold-partners Avit Group, Axians, Conscia, NTT, Simac en Telindus bieden hbo-studenten van een it-opleiding op het gebied van netwerken een afstudeerstage met baangarantie. De toekomstige it’ers starten tijdens het afstuderen met het certificeringstraject voor de zogeheten Cisco Certified Network Professional (CCNP)-kwalificatie en ronden tijdens deze periode het eerste examen af. Het opleidingstraject en tweede examen dat benodigd is voor het certificaat, wordt tijdens hun dienstverband aangeboden.

Cisco beschikt over een Networking Academy. Onderwijsinstellingen kunnen bepaalde vakken of minoren vanuit de academie aan hun curriculum toevoegen. Hbo-studenten van de it-opleidingen enterprise networking, security, collaboration, cloud en datacenters kunnen nu via het Cisco Partner Talent Programma solliciteren op een afstudeerstage met baangarantie bij één van de zes geselecteerde Cisco Gold Partners.

Certificering

Als extraatje doorlopen de studenten op kosten van de stage-aanbieder het CCNP-certificeringstraject. Dit certificaat staat naar eigen zeggen een hoog aangeschreven en leidt tot de best betaalde banen op netwerkgebied. Ook vergroten de studenten hun kennisniveau, dat met het certificaat hoger is dan die van reguliere it-studenten.

Tijdens de afstudeeropdracht, die in totaal zes maanden duurt, doorlopen de stagiaires het opleidingsprogramma en ronden het eerste examen af. Na de afstudeerstage kunnen beide partijen besluiten om met elkaar door te gaan, waarbij de student in dienst treedt bij het bedrijf. Dan start de kersverse it’er het opleidingstraject voor het tweede examen.

Zes partners

Iedere Cisco-partner biedt zo’n twee tot vier afstudeerplekken per semester aan. Op dit moment zijn Avit Group, Axians, Conscia, NTT, Simac en Telindus als Gold-partners verbonden aan dit initiatief. Cisco nodigt meer partners uit voor het stage- en opleidingsprogramma.

Cisco wil via het Partner Talent Programma een steentje bijdragen aan de scholing van digitale vaardigheden van Nederlanders. Dit doet de organisatie in het kader van zijn Digitale Versnelling Nederland (DVN)-programma. Dat is sinds 2017 ontwikkeld om de digitalisering in Nederland te stimuleren aan de hand van de Digitale Agenda.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7131286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.