Managed hosting door True

The Future Group helpt it’er bij overstap naar zzp’er

 

cio

The Future Group (TFG) helpt it’ers in loondienst om de overstap te maken naar zelfstandig ondernemerschap. Daartoe is The Future Partners opgericht. De nieuwe zusterorganisatie staat onder leiding van algemeen directeur Patrick Barbier.

The Future Partners biedt it-professionals tijdens het driejarig ondernemingsprogramma handvatten om de eerste stappen naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. Het leert it’ers bijvoorbeeld om opdrachten binnen te halen en de administratie uit te voeren.

Het lesprogramma is opgezet door Jeroen Zomers, operationeel directeur TFG, en Patrick Barbier, managing director The Future Partners, in samenwerking met diverse externe partijen. Het betreft een variatie aan lessoorten: zelfstudie, e-learning en samenkomstdagen. Voor de uitvoering van de lessen is The Future Partners nog in gesprek.

Grote stap

‘The Future Partners is oorspronkelijk als maatschap begonnen’, vertelt managing director Patrick Barbier. ‘Wij hebben echter besloten om te investeren in een nieuw concept en zodoende het nieuwe label te starten.’ Aanleiding is dat veel it’ers hun loondienstpositie willen verlaten voor het zelfstandig ondernemerschap. ‘Echter is die stap best groot, aangezien je er op alle punten alleen voor staat. Daarom twijfelen it-professionals vaak lang voordat ze daadwerkelijk de overstap durven te maken. Wij maken met het ondernemersprogramma die sprong in het diepe makkelijker.’

Is er wel behoefte bij it’ers om te gaan ondernemen? ‘Het concept wordt enthousiast ontvangen door zowel it‘ers als opdrachtgevers’, aldus Barbier. ‘Het ondernemersprogramma gaat 1 januari 2021 van start met 21 it’ers die (it-)ondernemer willen worden.’ Deelnemers dienen over minimaal drie jaar werkervaring te beschikken, evenals een technische achtergrond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7058827). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.