Managed hosting door True

WorldStream benoemt Roomer tot nieuwe ceo

Bedrijf wil met nieuwe roerganger internationaal groeien

 

Ivo Roomer

De internationale hosterprovider WorldStream benoemt Ivo Roomer tot nieuwe ceo. Hij volgt per 1 september medeoprichter Lennert Vollebregt op, die aandeelhouder blijft en plaatsneemt in de nieuw op te richten Raad van Advies.

Roomer heeft eerdere managementervaring opgedaan bij Eurofiber Group, Leaseweb en Easynet. Hij geeft aan veel potentie te zien voor autonome groei van Worldstream, maar ook voor overnames binnen de branche.

Zijn aanstelling luidt volgens WorldStream een nieuwe fase in van het bedrijf dat in 2006 door Lennert Vollebregt en Dirk Vromans (cto) werd opgericht. Hierbij komt de focus op verdere internationale expansie in de vorm van buitenlandse vestigingen en de uitbreiding van het personeel. In 2019 versterkte de hosterprovider het directieteam nog met zes directieleden uit de eigen gelederen, enkel de cfo was afkomstig van Ernst & Young.

Naar 90.000 servers

Worldstream wil de komende jaren het huidige aantal zogenaamde dedicated servers voor klanten in zijn datacenters uitbreiden van vijftienduizend naar negentigduizend servers. Er liggen volgens het bedrijf inmiddels concrete plannen om de datacentercapaciteit in Naaldwijk significant uit te bouwen en daarmee de capaciteit op deze servergroei voor te bereiden. Ook wordt het portfolio aan iaas-diensten verbreed, onder andere met software-defined functionaliteit. Worldstream heeft daarnaast ook plannen om elders in de wereld datacentercapaciteit en kantoren uit te rollen, in Europa en de Verenigde Staten.

WorldStream

WorldStream is opgericht in 2006 en heeft het hoofdkantoor in Naaldwijk. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 15.000 dedicated servers in beheer en biedt security-gefocuste iaas-diensten. Tot de klantenkring behoren cloud service providers, managed service providers, system integrators, internet service providers en independent software vendors (ISV’s).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7025541). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.