Managed hosting door True

Nieuwe Europese topvrouw voor IBM

 

IBM Europe topvrouw

IBM kondigt aan dat Marta Martínez Alonso is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur voor IBM Europe, Middle East and Africa (EMEA). Ze volgt Martin Jetter op, die sinds begin 2019 leiding gaf aan de Europese bedrijfsvoering. Jetter blijft tot eind 2020 voorzitter van IBM Europe.

Marta Martinez Alonso wordt de eerste vrouw die verantwoordelijk is voor de EMEA-regio. Ze zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding, omzetgroei, klanttevredenheid en werknemersbetrokkenheid in een regio met meer dan honderd landen en een sterke multiculturele diversiteit.

Martinez Alonso studeerde af als wiskundige aan de Complutense-universiteit in Madrid. Ze heeft meer dan dertig jaar ervaring en was voorafgaand aan deze functie verantwoordelijk voor IBM Spanje, Israël, Griekenland en Portugal. Alles samen werkt ze al zo’n zeventien jaar voor Big Blue.

In 2019 werd Martínez Alonso door Corporate Reputation Business Monitor opgenomen in de top tien van beste leidinggevende zakenvrouwen van Spanje. Daarnaast is ze in 2014 erkend als beste Spaanse vrouwelijke ceo door de Spaanse Federatie van Vrouwelijke Directors, Executives, Professionals en Entrepreneurs (Fedepe).

De nieuwe topvrouw is getrouwd en heeft drie kinderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6953130). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.