Managed hosting door True

Sanderink moet vier ton betalen aan ex-directeur

Voormalig directeur detachering Van der Stoel wint rechtszaak op alle fronten

 

Pieter van der Stoel, voormalig topman bij Centric, heeft recht op circa 400.000 euro van het bedrijf. Het betreft een transitievergoeding van ruim 116.000 euro, met daarbovenop nog twee ton billijke vergoeding. Daarnaast moet Centric zijn salaris doorbetalen tot 1 juli 2020 en nog eens 15.000 euro advocaatkosten vergoeden. Dit bepaalde de rechtbank vorige maand, zo meldt Tubantia.

De rechtszaak in januari ging over het definitieve ontslag van Van der Stoel en de vergoeding die daaraan gekoppeld moest worden. Centric wilde wel een normale transitievergoeding betalen, maar Van der Stoel eiste een paar ton meer, omdat hij vindt dat hij onterecht is ontslagen.  De rechter geeft hem gelijk en daarom krijgt hij bovenop de transitievergoeding van ruim 116.000 euro twee ton billijke vergoeding. Daarnaast moet Centric zijn salaris doorbetalen tot 1 juli 2020 en nog eens 15.000 euro advocaatkosten vergoeden.

Overstap naar Cegeka mogelijk

"Als Van der Stoel zijn oud-collega’s bij Cegeka wil gaan vergezellen, heeft hij in elk geval de zegen van de rechter"

Ook op het punt van concurrentiebeding kreeg Van der Stoel gelijk. Van Centric mocht hij overal aan de slag, behalve bij de grote Belgische concurrent Cegeka, waar inmiddels al meerdere voormalige Centric-topmensen in dienst zijn getreden. Zo is Karim Henkens aangesteld als algemeen directeur, is Carolien van der Werf financieel verantwoordelijk en werkt Ronald Plomp als klantdirecteur. Als hij zijn oud-collega’s wil gaan vergezellen, heeft hij in elk geval de zegen van de rechter.

Beschuldigingen

Het was de tweede keer dat Gerard Sanderink een rechtszaak met Van der Stoel verloor. In november 2019 oordeelde de rechter al dat hij zijn baan terug moest krijgen. Hij werkte als detacheringsdirecteur bij het bedrijf, maar werd in juli 2019 door Sanderink ontslagen. Uiteindelijk mocht hij wel weer aan het werk, maar in een andere functie op een ander kantoor. Dit accepteerde Van der Stoel niet en de rechter gaf hem daarin gelijk.

Van der Stoel was directeur detachering bij Centric, maar werd vorig jaar juli door Sanderink naar huis gestuurd. Volgens NRC Handelsblad riep Sanderink Van der Stoel hem in die zomer bij zich en beschuldigde hij hem van allerlei ongepast gedrag, zoals intimidatie, vriendjespolitiek, seksistische opmerkingen en ‘onverklaarbare afwezigheid’. Zo zou hij maar twintig in plaats van veertig uur per week werken bij het it-bedrijf. In de overgebleven tijd zou de detacheringsdirecteur zelfs een bedrijf runnen met de eerder vertrokken topman Karim Henkens, die nu werkt bij Cegeka. Als Van der Stoel vraagt om bewijs, stelt Sanderink dat er ‘twee getuigen’ zijn. Een van die getuigen vervangt de op non-actief gestelde directeur na zijn vertrek. De steeds achterdochtiger wordende Sanderink ontslaat hem echter niet en biedt hem in oktober een vervangende functie aan. Dit accepteerde de topman niet en de rechter ging daarin mee. Hij moest zijn oude functie terugkrijgen. Sanderink was het hier niet mee eens en weigerde zich aan het vonnis te houden, ondanks dat het hem duizend euro per dag aan dwangsom zou kosten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6886555). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.