Managed hosting door True

Januari 2020: banencarroussel draait weer

 

Starter

Aan het begin van het nieuwe jaar draait de banencarrousel aan de top net even wat sneller. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Bijvoorbeeld bij Newion, Infoland, Conclusion, Supply Value, Netdialog/Measureworks, AWS en Talend. En bij Ultimum, zij het slechts voor een dag.

Bij Newion is Herman Kienhuis per 1 januari partner geworden. De investeringsmaatschappij wil haar activiteiten in Noordwest-Europa uitbreiden. Kienhuis heeft ruim twintig jaar ervaring in de technologiesector, waarvan ruim acht jaar als investeerder. Hij werkte bij McKinsey, Sanoma Digital en Sanoma Ventures én de afgelopen vier jaar bij KPN Ventures.

Frank Stege, algemeen directeur en tevens medeoprichter van softwarebedrijf Infoland, heeft besloten om zijn functie als algemeen directeur per 20 januari over te dragen aan Marieke Kessels. Zij was werkzaam als directeur Sales & Operations bij Infoland. Het bedrijf uit Veldhoven levert kwaliteits- en risicomanagementsoftware aan met name zorginstellingen.

Conclusion Zuyd, de Limburgse dochter van Conclusion, heeft Yannick Diederen aangesteld als manager creatie. In deze functie draagt Diederen de verantwoordelijkheid voor het team creatie, dat bestaat uit ontwikkelaars en beheerders. Diederen is drie jaar werkzaam voor Conclusion Zuyd en vervulde hier eerder de functie van business information analist. Voor deze functie had hij de benodigde ervaring opgedaan bij Capgemini en CGI.

Sander van der Laan is per 1 januari 2020 benoemd tot algemeen directeur van ict-dienstverlener Supply Value uit Arnhem. Van der Laan gaf hiervoor leiding aan een aantal business unit binnen het bedrijf. Zijn voorganger, oprichter/eigenaar Menno van Drunen, vervult de rol van statutair directeur, ambassadeur en strategisch adviseur.

Teun Levering
is per 1 januari 2020 benoemd tot algemeen directeur van het Utrechts meetsoftwarebedrijf Netdialog. Hij volgt Olaf Hasker op, die op dezelfde datum is benoemd tot baas van Measureworks en niet-uitvoerend directeur van Netdialog. Deze aankondiging volgt op de overname van branchegenoot Measureworks door Netdialog eerder deze maand.

Stephan Derksen is per ingang van het nieuwe jaar de algemeen directeur van de Utrechtse it-dienstverlener Unified. Hij volgt bij de Utrechtse it-dienstverlener Bart van Mierlo op, die zich gaat toeleggen op de technologische ontwikkeling en business development activiteiten van het bedrijf. Derksen, afkomstig van de Infotheek Group, is aangetrokken om Unified te laten groeien middels overnames. Sinds begin 2018 is de investeerder H2 Equity Partners aan boord om de aanbieder van managed it-services met eigen datacenters flink te laten groeien. 

Bij Amazon Web Services (AWS) gaat Angelina Best de commerciële tak in de Benelux leiden. Zij komt van Microsoft vandaag, waar zij leiding gaf aan de divisie die het midden- en kleinbedrijf in Nederland bedient.  

Talend, een Amerikaanse aanbieder van software voor clouddata-integratie en data-integriteit, heeft Christal Bemont, voormalig chief revenue officer bij SAP, aangesteld als ceo (chief executive officer). Haar voorganger Mike Tuchen blijft aan als lid van de raad van bestuur.

Ook aangesteld

Eerder waren al, zo meldde de redactie, de volgende benoemingen:

iSense ICT Professionals uit Gouda stelt Marco Berkhout (36) en Richard Tanga (45) aan als algemeen directeuren. Vanuit die rol moet het tweetal de groei en uitbreiding van de detacheerder verder vormgeven. De heren vervangen Vincent Day en Adrienne Warso. Het is nog onbekend wat zij gaan doen.

Frank Hamerlinck is de baas geworden van de Belgische it-beveiligingsspecialist Trustbuilder. Hij volgt bij het Gentse bedrijf Marc Vanmaele op, die Trustbuilder oprichtte en zich nu focust op zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur.

Toucan Toco, specialist in data storytelling, heeft Yann Toutant benoemd tot directeur (country manager) voor de Benelux. Toutant wordt verantwoordelijk voor het neerzetten van een structuur waarmee het bedrijf zijn groei-ambities in deze regio kan verwezenlijken, onder meer via de uitbreiding van het partnerkanaal.

Werkplekbeheerspecialist Ivanti stelt medeoprichter van Infor, Jim Schaper, aan als nieuwe ceo. Hij volgt Steve Daley op, die bij het bedrijf betrokken blijft binnen de raad van bestuur. Het lijkt stuivertje wisselen, want Schaper had eerder een rol binnen de raad van bestuur, namelijk als voorzitter.

De Baas van Morgen bij Ultimum

Op donderdag 23 januari 2020 staat algemeen directeur Rodrigo Soto Escamilla van ict-dienstverlener Ultimum voor een dag zijn stoel af aan Amir, een leerling van het vmbo. Dat doet hij in het kader van de zesde editie van het door JINC georganiseerde Baas van Morgen. Samen met Ultimum doen 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. 

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft bijvoorbeeld minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is.

De jonge baas Amir staat de 23ste januari een spannende dag te wachten. Zo zal Rodrigo de Baas van Morgen bij Ultimum ophalen met een speciale auto om samen naar het kantoor in Almere te rijden. Bij aankomst op kantoor zal de nieuwe Baas worden rondgeleid op kantoor en uitleg krijgen over Ultimum. Hierna gaat Amir, samen met het managementteam, aan de slag, bijvoorbeeld met een nieuwe 24/7-cybersecuritydienst waar het bedrijf mee bezig is. De Baas van Morgen geeft aan het eind van de dag middels een korte presentatie een terugkoppeling aan de Baas van Vandaag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6866009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.