Managed hosting door True

Ivanti stelt oud-oprichter Infor aan als nieuwe ceo

Jim Schaper neemt rol over van Steve Daley

 

Jim Schaper

Werkplekbeheerspecialist Ivanti stelt medeoprichter van Infor, Jim Schaper, aan als nieuwe ceo. Hij volgt Steve Daley op, die bij het bedrijf betrokken blijft binnen de raad van bestuur. Het lijkt stuivertje wisselen, want Schaper had eerder een rol binnen de raad van bestuur, namelijk als voorzitter.

Ivanti, onderdeel van de Clearlake Capital Group, sprak in 2018 de wens uit om binnen drie jaar een miljard dollar omzet te behalen. Twee jaar later spreekt ook Behdad Eghbali, medeoprichter van Clearlake Capital Group, over het belang van een buy-and-build-strategie bij Ivanti. Schaper zou hier de perfecte man voor zijn.

Duidelijk is dat hij moet inzetten op versnelde groei, industrieconsolidatie en bovendien is het de bedoeling dat hij ‘het belangrijkste platform voor infrastructuursoftware' ontwikkelt. Schaper heeft volgens de private-equitiy-onderneming veel ervaring in het snel laten groeien van bedrijven. Zo zou hij Infor in minder dan vijf jaar tijd hebben laten groeien van veertig miljoen dollar omzet naar meer dan twee miljard dollar. Schaper vertrok vorig jaar bij de erp-softwareleverancier als voorzitter van de raad van bestuur.

Ivanti profiteert van reorganisatie Infor

De afgelopen maanden vond er een reorganisatie plaats bij Infor, waarbij veel hoger personeel elders zijn heil zocht. Opvallend is dat veel prominenten, zoals de nieuwe ceo, zijn overgestapt naar Ivanti. Zo is Jeff Abbott, die eerder als algemeen directeur bij Infor werkzaam was, bij Ivanti in dienst getreden als president. Mary Trick, voorheen hoofdverantwoordelijke voor het ‘customer success’ bij Infor, wordt bij Ivanti chief customer officer. Ook marketingdirecteur Angie Gunter en executive vice president John Flavin maken de overstap van Infor naar Ivanti.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6861263). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Infor

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.