Managed hosting door True

Surf benoemt Jet de Ranitz tot nieuwe directeur

Surfmarket, Surfsara en Surfnet per 1 juli 2020 in één organisatie

 

De ict-coöperatie van onderwijs en onderzoek Surf stelt Jet de Ranitz aan als ceo. Ook vervult zij de rol van voorzitter van de raad van bestuur. De huidige voorzitter college van bestuur bij Hogeschool Inholland volgt hiermee per 1 mei 2020 Erik Fledderus op, die binnen het Surf-bestuur sinds 2015 de rol van voorzitter en ceo bekleedt.

De Ranitz noemt de onderwijs- en onderzoeksagenda waarmee we in Nederland de digitale transformatie willen versnellen, uitdagend en urgent. Ze geeft aan dat ze vanuit haar functie bij Inholland bij deze transformatie was betrokken en nu bij Surf wil bijdragen aan het verwezenlijken van de ambitie om de leden wat betreft it-infrastructuur te ondersteunen.

Om de nieuwe raad van bestuur te completeren, zal op korte termijn worden gestart met de werving van een chief operating officer (coo) en chief innovation officer (cino). Deze procedures zullen naar verwachting in de eerste helft van 2020 worden afgerond.

Reorganisatie

"Werkmaatschappijen Surfmarket, Surfsara en Surfnet gaan op in één organisatie."

Surf zegt grote ambities te hebben voor het realiseren van meer impact bij de digitalisering in het onderwijs en onderzoek. ‘Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, is een transparante organisatie nodig die efficiënt en effectief is ingericht op het gebied van besturing en samenwerking’, aldus de onderneming. Inmiddels is een reorganisatie gestart waarbij de werkmaatschappijen Surfmarket, Surfsara en Surfnet per 1 juli 2020 zullen opgaan in één organisatie.

Jet de Ranitz

Jet de Ranitz (1970) trad in 2014 aan als voorzitter van het college van bestuur bij Hogeschool Inholland en nam daar het stokje over van Doekle Terpstra. Daarvoor was De Ranitz voorzitter van het college van bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, directeur van het Nederlands Dans Theater en bekleedde zij directiefuncties aan de Tilburg University.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6849367). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.