Managed hosting door True

MKBidee krijgt vervolg met 47 projecten

Initiatief bedoeld voor ‘leven lang ontwikkelen’ in mkb

 

Innovatie

Een groep ondernemers gaat aan de slag met hun MKBidee. Het betreft 47 projecten voor scholing en bijscholing van personeel in het mkb, waarvoor de ondernemers in totaal 7,8 miljoen euro aan subsidie ontvangen.

MKBidee is een subsidieregeling van de overheid die ondernemers uitdaagt slimme oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel en leven lang ontwikkelen. Zagen vorig jaar veertien projecten het daglicht, daar zijn nu 47 projecten bijgekomen. Voor die tweede serie gaf staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat deze week het startsein.

De belangstelling voor de tender 2019 was overigens groot, met in totaal 190 aanvragen. Hiervan zijn er dus 47 toegekend. Op de eerste tender vorig jaar kwamen 129 aanvragen binnen, waarvan er veertien zijn toegekend. De subsidie bedraagt minimaal 25.000 en maximaal 200.000 euro per project. De tender 2018 was bedoeld voor het technisch mkb. De tender 2019 is uitgebreid naar het brede mkb, met het accent op digitalisering en de klimaat- en energietransitie.

Praktijk

MKBidee is onderdeel van het programma Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van de ministeries van OCW, SZW en EZK, en bedoeld om ondernemers te prikkelen werkende oplossingen te bedenken voor de belemmeringen en problemen waar ze zelf in de praktijk tegenaan lopen.

Staatssecretaris Mona Keijzer constateert dat veel bedrijven in het mkb een personeelstekort hebben. ‘En ze weten dat de vaardigheden van hun werknemers bij de tijd moeten blijven. Dat gaat niet vanzelf, zeker niet als je een kleine ondernemer bent. In het MKB-actieplan heb ik de belofte gedaan dat de overheid helpt met subsidie en een handig netwerk.’ Keijzer vindt het mooi om te zien dat in de MKBidee-projecten ondernemers vaak samenwerken met partners zoals het onderwijs of branches.

Omslag

Een van de nieuwe projecten is ‘Autoschadetechnici in Transitie’, waarbij garagemedewerkers een training ondergaan met behulp van serious gaming en e-learning met als doel de omslag te maken in de digitalisering, van techniek naar ict. In een ander plan, ‘Techniek Talent Pool’ geheten, zetten techniekbedrijven uit Woerden en omgeving zich gezamenlijk in voor bijscholing van junior-medewerkers en de doorontwikkeling van senior-medewerkers.

De evaluatie van de projecten komt naar verwachting in maart 2020 beschikbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6845137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.