Managed hosting door True

Wegen PCI en directeur Van Aerle scheiden

 

PCI levert cloudinfrastructuur aan Ajax

Jean-Louis van Aerle (links), naast Edwin van der Sar (ceo AFC Ajax), Bas Kamphuis (eigenaar PCI) en Menno Geelen (commercieel directeur Ajax), ten tijde van het sluiten van een cloudcontract eind 2017.

Jean-Louis van Aerle is geen commercieel directeur meer bij PCI Nederland, een leverancier van kantoor- en documentoplossingen uit Lijnden. Hij is nog in overleg met het bedrijf over een vertrekregeling. Bij PCI krijgt Sander van der Velden, die afgelopen juli is benoemd tot directeur IT, de commerciële verantwoordelijkheden, die Van Aerle eerst had, in zijn portefeuille.

Volgens een woordvoerder hebben PCI en Jean-Louis van Aerle in goed overleg besloten dat hun wegen scheiden. Hij meldt dat er eerst nog is gekeken of de commercieel directeur intern een andere post kon krijgen. Maar Van Aerle gaf daarbij aan dat hij zijn toekomst buiten het bedrijf ziet liggen. Hij werkte eerder in commerciële managementfuncties bij Document House, KNNS Business Solutions en KC Business Solutions.

Of er een verschil van inzicht aan het vertrek van Van Aerle ten grondslag kan de zegsman niet aangeven. Bronnen melden dat het management van PCI twee weken voor de herfstvakantie naar Oostenrijk afreisde voor een 'hei-sessie'. Na de herfstvakantie was Van Aerle ontheven van zijn taken.

Nieuwe koers

Zijn vertrek kan te maken hebben met de nieuwe koers van PCI. Het bedrijf kocht dit jaar branchegenoot Printec, audiovisuele specialist Hecla en ict-dienstverlener ICT Spirit. Via de overnames wil het bedrijf groeien in omzet en zijn aanbod in gespecialiseerde diensten uitbreiden. PCI wil zich nadrukkelijker onderscheiden als digitale werkplekspecialist waarbij de werelden van print en it worden verenigd. Daarom is er een paar maanden geleden een directeur IT benoemd in de persoon van Sander van der Velden.

ABN Amro Participaties nam in oktober 2016 een meerderheidsbelang (53 procent) in PCI Holding. De participatie stelt de leverancier in staat zijn activiteiten verder uit te breiden middels overnames.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6835026). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.