Managed hosting door True

Ict-baas vol vragen over nieuw flex- en ontslagrecht

 

De deur wijzen

Ruim vier jaar geleden trad de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking waardoor het flex- en ontslagrecht flink werd gewijzigd. Op 1 januari 2020 wordt de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht die de WWZ op onderdelen aanpast. Ondernemers in de ict-sector kampen nog met veel vragen over de gevolgen hiervan.

Volgens het CBS is het aantal flexwerkers de afgelopen vijftien jaar gestegen. Dit betreft niet alleen de zzp’ers, maar ook oproepkrachten en andere flexwerkers. Zo zijn er nu ruim drie miljoen flexwerkers in Nederland, oftewel 33 procent van de werkende beroepsbevolking in Nederland heeft geen voorspelbaar inkomen. Vanuit het sociaal-maatschappelijk perspectief is dit zorgelijk: deze werknemers hebben minder zekerheiden bouwen niet altijd pensioen op.

Het kabinet wil hier wat aan doen en denkt dat de WAB het voor werkgevers aantrekkelijker maakt om mensen in vaste dienst te nemen door de kloof tussen flexarbeid en vaste contracten te verminderen. Ook moet de nieuwe wet het voor werkgevers eenvoudiger maken om werknemers te ontslaan door de invoering van een extra ontslaggronde.

Veel vragen

"Kan een ondernemer nog wel met oproepkrachten werken"

De nieuwe wet brengt dus veranderingen met zich mee op het gebied van flexibele arbeid (werknemers met contracten voor bepaalde tijd, oproepkrachten en payrollwerknemers) maar ook voor het ontslagrecht, de transitievergoeding bij het eindigen van het dienstverband en de sociale zekerheid (onder andere de hoogte van de WW-premie).

Maar, merkt Gus Abeln van kantoor Abeln in Rotterdam, ook in de ict-sector zijn veel vragen zijn over de nieuwe ontslagwet. Abeln is een gespecialiseerd kantoor dat juridisch advies en rechtsbijstand verleent aan ondernemers op het gebied van arbeids- en ontslagrecht. Abeln: 'Werkgevers vragen zich bijvoorbeeld af of ze nog met oproepkrachten kunnen werken. Of ze willen weten of ze ontslagprocedures moeten uitstellen tot volgend jaar en of ze iemand met een onvolledig disfunctioneringsdossier kunnen ontslaan'. Ondernemers vinden het ook nog onduidelijk of deze wet zorgt voor een lastenverzwaring. 

Kennissessie

Het kantoor Abeln organiseert op dinsdag 26 november 2019 een kennissessie in Rotterdam waarin ondernemers worden bijpraat over het nieuwe flex- en ontslagrecht (WAB), onder andere aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Voor meer informatie: klik op de link.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6819358). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.