Managed hosting door True

Curvature stelt Omar aan als nieuwe ceo

 

Yehia Maaty Omar

De Amerikaanse circulaire-hardwareleverancier Curvature stelt Xerox-veteraan Yehia Maaty Omar aan als nieuwe ceo. Hij volgt Peter Weber op, die het bedrijf in mei dit jaar verliet.

Omar is de voormalige senior vicepresident en chief delivery officer van Xerox, en leidde de wereldwijde technologie- en service delivery-tak van het bedrijf. In zijn eerdere functie was Omar president van opkomende markten en overzag hij de activiteiten van Xerox in 140 landen. Ook is hij voormalig vicepresident en algemeen directeur van het bedrijf in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Wisselingen van de wacht

De vorige ceo van het bedrijf, Peter Weber, nam in mei van 2019 in wederzijdse overeenstemming afscheid van Curvature om volgens de onderneming ‘nieuwe kansen na te streven’. Weber bekleedde de functie sinds september 2017 na zeven maanden in de raad van bestuur van Curvature gezeten te hebben.

Na het vertrek van Weber, vervulde de voorzitter van de raad van bestuur van Curvature Don Grantham de rol van interim-ceo. Hij bekleedde gedurende 35 jaar diverse leidinggevende functies bij IBM, Sun Microsystems, HP en Microsoft. Grantham stelt dat de kersverse ceo als doel heeft de operationele doelstellingen op korte termijn en de bedrijfsvisie op lange termijn te realiseren

Sinds de oprichting in 1986 is Curvature uitgegroeid van een standaardleverancier van tweedehands Cisco-apparatuur tot een merk-onafhankelijke leverancier van opgefriste hardware en bijbehorende onderhoudsdiensten. Wereldwijd bedient Curvature zo'n tienduizend klanten, waaronder zo'n duizend multinationals. Het bedrijf telt zo'n 2.200 werknemers en heeft in Nederland locaties in Lijnden (Europees hoofdkwartier) en Amsterdam (operations).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6788622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.