Managed hosting door True

Management Sun Microsystems dunt snel uit

 

HAARLEM - Sun Microsystems lijkt op een duiventil. Na het eerdere vertrek van drie senior executives, heeft nu ook president en coo Ed Zander zijn biezen gepakt.

Het management van Sun, onder leiding van topman Scott McNealy, laat niet na te benadrukken dat het vertrek van zowel Zander als de overige toplieden, precies volgens de plannen verloopt en al maanden geleden is voorbereid.   Maar in The Wall Street Journal plaatsen sommige analisten vraagtekens bij het bijna gelijktijdige vertrek van zoveel managementkracht. Sommige leggen daarbij verband met de haperende resultaten, andere met de strategie van Sun, waarbij onverkort wordt vastgehouden aan eigen software en technologie voor servers en computersystemen.   Ceo McNealy liet op zijn beurt tijdens de analistenbijeenkomst weten dat Sun ’in zeer goede conditie’ is. In een toelichting op zijn vertrek verklaarde Zander dat hij na vijftien jaar bij Sun toe is aan een nieuwe uitdaging als ceo bij een ander bedrijf.   Eerder dit jaar vertrokken al: John Shoemaker, exexutive vice president bij de Sun’s computersystems-divisie; Larry Hambly, executive vice president enterpise servics en Mike Lehman, de chief financial officer van het bedrijf.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.