Managed hosting door True

Ciso Jaya Baloo verruilt KPN voor Avast

Vertrek boegbeeld nieuwe aderlating in top na aftreden ceo Ibarra

 

Jaya Baloo

Jaya Baloo, chief information security officer (ciso) bij KPN, verlaat het bedrijf per 30 september 2019. Zij gaat aan de slag als ciso bij softwarebedrijf Avast. Het telecombedrijf schrijft dat een opvolger ‘te zijner tijd’ wordt benoemd. Wel blijft Baloo verbonden aan KPN als adviseur.

Het vertrek van Baloo volgt kort na het aftreden van Maximo Ibarra, die aan de slag is gegaan bij Sky Italia. Voor beide posities moet nu een opvolger gevonden worden. 

Na eerder bij KPN gewerkt te hebben kwam Baloo in 2012 weer bij KPN in dienst als ciso. Baloo stelt dat ze met veel plezier bij KPN heeft gewerkt en dat het nu tijd is voor de volgende stap bij antivirusbedrijf Avast. Joost Farwerck, coo en lid van de raad van bestuur, roemt het ciso-team dat ze heeft opgetuigd. ‘Dat is één van de beste teams ter wereld geworden dat vele prijzen en waarderingen heeft binnengehaald. Mede dankzij Jaya’s inspanningen staan we met KPN te boek als veilige en betrouwbare dienstverlener. Ik ben blij dat we ook in de toekomst verbonden blijven met Jaya als adviseur van KPN op het gebied van security en quantum.’

Baloo over quantumtechnologie

Baloo sprak eerder tijdens Infosecurity.nl over de gevaren van de quantumcomputer. ‘Zo is deze computer waarvan de processor gebruik maakt van de principes van de quantummechanica, straks in staat om ongekend veilige encryptie te genereren. Maar anderzijds kan de thans toegepaste versleuteling naar de prullenbak. De quantumcomputer zal naar verwachting veel van de huidige cryptografie breken’, aldus de binnenkort voormalig KPN-ciso.

Baloo zei tijdens de ict-vakbeurs in oktober 2018 dat KPN in 2021 de eerste quantum internet backbone beschikbaar denkt te hebben. Dit netwerk verbindt onderzoekscentra in Den Haag, Leiden, Amsterdam en Delft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6704822). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.