Managed hosting door True

Wibo Pollmann is nieuwe directeur Finalist

 

Wibo Pollmann

Wibo Pollmann is de nieuwe algemeen directeur van Finalist. Hij gaat bij de Rotterdamse ict-dienstverlener leiding geven aan de groeiambities op het gebied van internetsoftwaretechnologie en it-diensten binnen de zorg, onderwijs en financiën. Pollmann was eerder directeur van corporatie-automatiseerder NCCW.

Finalist, opgericht in 1988, heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Maarssen. Bij de ict-dienstverlener werken 130 man. Het bedrijf biedt diensten voor data-ontsluiting, applicatie-integratie en (internet)software en richt zich vooral op gezondheidszorg, onderwijs en financiën. Het claimt inmiddels ruim vijfhonderdduizend eindgebruikers in deze sectoren te bedienen.

Finalist is bijvoorbeeld actief als ontwikkelaar van digitale dossiers voor GGD's. Eind 2018 sleepte het nog een opdracht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) binnen voor het leveren en beheren van een zogeheten Digital Experience Platform, oftewel een internetportaal nieuwe stijl.

Onder leiding van de nieuwe directeur, afgelopen 1 april gestart, wil Finalist verder groeien. Pollmann zegt onder de indruk te zijn van de klantenkring en de internetsoftwaretechnologie en - diensten van het bedrijf. 'Tevens spreekt het mij aan dat er sectorspecifieke software wordt geleverd. Enerzijds omdat ik reeds ervaring heb op dit gebied, anderzijds om een bijdrage te leveren aan deze belangrijke sectoren.'

Pollmann heeft jarenlang leiding gegeven aan corporatie-automatiseerder NCCW, om dit bedrijf uiteindelijk in 2017 te verkopen aan TSS. Daarvoor werkte hij bij Centric en Capgemini.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6661962). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.