Managed hosting door True

ING kaapt cio Bouke Hoving weg bij KPN

 

Bouke Hoving

Bouke Hoving

Bouke Hoving, ex-cio van KPN, gaat aan de slag bij ING. De bank benoemt hem tot head of global it strategy & transformation. Hoving gaat de functie per 1 maart vervullen.

Dit bevestigt ING aan Computable. In zijn nieuwe rol is Bouke Hoving volgens de bank verantwoordelijk voor de uitvoering van de it-strategie en de implementatie van het zogenaamde ‘IT Target Operating Model’. Ook gaat hij leiding en vorm geven aan een coherent wereldwijd it-portfolio en de daarbij horende roadmaps. Hij neemt de functie over van Dorothee Appel, die is overgestapt naar Zürich Insurance.

Een woordvoerder van KPN geeft aan dat nog niet bekend is wie Hoving op gaat volgen. 'We hebben sinds eind vorig jaar een nieuwe managementstructuur  Je kunt daarom ook niet spreken over een directe opvolging. Een deel van de taken neemt Babak Fouladi, onze chief technology & digital officer (ctdo), over.'

De functie ctdo is nieuw bij KPN. Fouladi (1969) moet ervoor zorgen dat de systemen en netwerkinfrastructuur van het telecombedrijf zijn voorbereid en ingericht op nieuwe technologische ontwikkelingen. Fouladi kan bogen op jarenlange ervaring op het terrein van telecom, strategie en digitale transformatie. Sinds 2016 was hij technologiedirecteur bij MTN en voordien was hij dit bij Vodafone in Spanje en Roemenië. Hij werkte onder meer ook bij Ericsson en Oracle.

CIO van het Jaar

Hoving is voor zijn prestaties al meerdere malen in de prijzen gevallen. Zo benoemde CIO Magazine hem in 2017 tot Chief Information Officer of the Year tijdens de jaarlijkse CIO Day. Daaropvolgend ontving hij in juni 2018 in Brussel de titel European CIO of the Year, Global Responsibility. Hij kreeg deze titel tijdens een door CIONET International georganiseerd gala.

Ook ict-vaktitel Computable nomineerde hem vorig jaar als CIO van het Jaar voor de Computable Awards. De nominatie had hij onder meer te danken aan KPN’s innovatieprogramma’s en het transformatieprogramma ‘Simplificatie & Innovatie’, waarmee hij KPN heeft weten te transformeren naar een klantgedreven organisatie met een geïntegreerd en gebruikersvriendelijk aanbod van producten en diensten. Uiteindelijk ging Gerhard van der Bijl, cdo/cio van Royal FloraHolland met de award naar huis.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6615944). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.