Managed hosting door True

Sage stelt cfo als nieuwe topman aan

 

Contract ondertekenen

Het Britse softwarehuis Sage heeft Steve Hare aangesteld als zijn nieuwe chief executive officer. Hare was al sinds eind augustus interim-ceo nadat zijn voorganger Stephen Kelly had aangekondigd dat hij er de brui aan gaf.

De aankondiging dat Kelly zijn positie als ceo wou neerleggen, kwam nadat het bedrijf enkele zelfopgelegde groeicijfers had gemist. Het nieuws zorgde toen meteen ook voor een fikse koersdaling.

Kelly concentreerde zich de laatste jaren vooral op het omturnen van Sage naar een cloudbedrijf, een ommezwaai die niet zonder horten en stoten verliep. Aanvankelijk had Hare ook al laten weten dat hij geen kandidaat was om de job van ceo op te nemen. Britse media speculeren er nu op dat bestuursvoorzitter Donald Brydon geen enkele externe kandidaat heeft kunnen overtuigen om die rol op zich te nemen.

Sage werd opgericht in 1981 en heeft zo’n 14.000 medewerkers in dienst. Het is een van de grootste beursgenoteerde Britse softwarebedrijven en levert boekhouding, crm- en hr-software aan kleine en middelgrote ondernemingen. Het bedrijf is bezig om een nieuwe cfo te zoeken die Hare kan opvolgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6508313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.